Драг ми је Партизан, али ми је СНС дражи

Небојша Стефановић Навијач сам Партизана, али кад видим да Вујошевић напада Вучића, сигуран сам да је Вучић у праву.

Небојша Стефановић, председник Скупштине Србије из СНС-а, према "Куриру"

Холокауст, геноцид и злочини

Иво Јосиповић Тамо се заиста десио холокауст над Јеврејима, геноцид над Србима и Ромима и стравични злочини према Хрватима, неистомишљеницима режима, припадницима антифашистичког и комунистичког покрета, симпатизерима Народноослободилачког покрета и многим слободољубивим грађанима, који су се супротстављали усташко-фашистичком режиму.

Иво Јосиповић, председник Хрватске, на негирање "карактера и жртава усташког логора смрти Јасеновац" Стјепана Разума, шефа Надбискупског архива, РТС

Чанков напријед (у интернационализацију)

Ненад Чанак Кад неко у кући туче жену и децу, малтретира их, а пропио је све, онда се неко обрати социјалној служби. Да ли је то интернационализација? Није, него право на одбрану оних који су мањи и слабији. Војводина је слаба, не може се сама супротставити.

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, у интервјуу за ТВ "Ал џазира Балкан", "Бета"

Војвођански паша(лук)

Ненад Чанак Војводина се стално третира као малолетна и малоумна, јер јој се не дозвољава да располаже сопственим новцем, а Србија се према њој односи као према запоседнутој територији.

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, у интервјуу за ТВ "Ал џазира Балкан", "Бета"

Џукеле које (не) звижде

Слободан Хомен Са великим задовољством ћу тужити те џукеле из "Пиштаљке"! И због овог и због претходних текстова о мени, који су рађени по налогу ментора из ДСС-а! Како их више није срамота?! [...] Реч "џукеле" се не односи на новинаре "Пиштаљке", већ на особе које су им доставиле нетачне информације покушавајући да праве лажну аферу.

Слободан Хомен, бивши државни секретар у Министарству правде, реагујући на текст "Пиштаљке" о повољном кредиту Фонда за развој Републике Србије који је добило предузеће његове сестре, РТВ

Земља кандидат за државу (дабогда ти Јелко извештавао)

Јелко Кацин Земља Србија мора постати држава Србија, [...] јер за државу Србију има места у Европској унији.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, "Танјуг"

Збор радних људи

Ивица Дачић Доста је било грљења, љубљења и заклињања у Српство [...]. Треба да се ради.

Ивица Дачић, премијер Србије, после разговора са премијером РС Александром Џомбићем, РТС

Стечајни управник (у својој компанији)

Жељко Митровић После 15 година враћам се на функцију генералног директора "Пинка".[...] Компанију смо потпуно опоравили и немамо никакав проблем са ликвидношћу. Исплатили смо свих пет заосталих плата радницима и потпуно затворили "рупу" од 40 милиона евра у обртном капиталу која се створила пре годину и по дана, када сам ја био одсутан. Урадили смо то уз помоћ моје личне докапитализације која је вишемилионска, али и продајом фабрике воде.

Жељко Митровић, председник "Пинк медиа груп", на конференцији за новинаре, "Блиц"

Састављање тима од оних које навијачи нису отерали

Владимир Вермезовић Шта сад? Публика је отерала Бабовића, па ће као и [Марка] Шћеповића?! А ја да састављам тим [...]. Партизан [више] нема звезде у тиму.

Владимир Вермезовић, тренер ФК Партизан, који на конференцији за новинаре није крио разочарање после одласка Стефана Бабовића у Сарагосу, "Блиц"

Први у откривању сопствених афера

Верица Калановић Што се Г17 плус тиче, код нас нема заштићених. Кад год смо међу нашим члановима наилазили на [корумпиране], били смо први који су излазили у медије.

Верица Калановић, министарка за регионални развој и локалну самоуправу и потпредседница УРС-а,"Танјуг"