Тома Храброст позива на децембарску радну акцију

Томислав Николић Очекујем да почну радови на Јужном току кроз Србију. Представници Русије и Србије мисле да би то могло да буде почетком децембра и, пошто немају превише храбости, замолили су ме да Вас ја замолим да [...] присуствујете отварању радова на гасоводу Јужни ток.

Томислав Николић, председник Србије, позив руском председнику Владимиру Путину приликом сусрета у Сочију, "Танјуг"

Синхроно пливање руско-немачким стилом

Бошко Јакшић Нисам сигуран да ли се овде ради о неком синхорном пливању, па је одлучено да у истом дану врхунске личности наше политике оду и у Берлин и у Москву. [...] У време када су се ударали стубови наше спољне политике, зашто једно стратешко прартнерство није понуђено Немачкој? Четвороножац није имао једну ногу, па је више личио на троножац.

Бошко Јакшић, новинар и споњнополитички коментатор, о посетама Александра Вучића Немачкој и Томислава Николића Русији, емисија "Око" на РТС-у

Јужна душа словенска (са страним пасошем)

Ђорђе Балашевић Ово ми је први пут да у Црну Гору долазим као страни музичар. [...] Нисам српски кантаутор, како сам прочитао у новинама, већ југословенски. Српски кантаутор је Бора Ђорђевић.

Ђорђе Балашевић, кантаутор, најављујући на конференцији за новинаре свој концерт у Подгорици 15. септембра, "Вијести"

Нека узнемиравају јавност само ако жртве нису српске

Наташа Кандић Мислим да ову причу пласира Тужилаштво за ратне злочине из политичких разлога и да тиме тешко узнемирава породице жртава. Прича је неубедљива [...]. Тужилаштво, да је озбиљна државна институција, радило би заједно с тимом ЕУ, који води тужилац Клинт Вилијамсон, како би се идентификовали лекари који су водили акцију вађења и продаје органа, ако је судити према речима сведока.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, реагујући на сведочење заштићеног сведока из некадашње ОВК који је учествовао у сецирању жртава на Косову и у Албанији, "Бета"

Млађин обавештајни рад

Млађан Динкић Пре неколико дана сам био код фризера који и даље има фискалну касу, иако мене шиша. Моја жена је била код козметичарке која и даље куца фискалне рачуне. Желим овом приликом да обавестим све занатлије да су им укинуте фискалне касе још од 1. септембра и да не морају више да их држе.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, "Танјуг"