Дипломирани дипломата (из школе за старлете)

Станија Добројевић Да, тачно је да отварам школу за старлете, из неколико разлога. Под један - то ће бити прва таква школа у свету. Под два - најлепше жене на свету су Српкиње, тако да неће бити пријемног испита. Под три - биће предмет дипломатија, тако да ће наше лепотице имати веће шансе да изведу нашу земљу у свет, за разлиику од наших политичара. Старлету за председника!

Станија Добројевић, српска старлета, о отварању школе за старлете, "Ало"

Кондоров лет (с врха Анда на врх Авале)

Чедомир Јовановић Значи ви сте у дефициту зато што сам се ја попео на највиши врх јужне хемисфере. Да сам отишао до Авале, Србија би била у суфициту? Хоћете да одем на Авалу, па да не чекамо 2016. годину.

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а, реплика у Скупштини Србије на изјаву Невена Цветићанина (СДПС) "да се спустимо на земљу и да видимо како живе реални људи, а не са неког Олимпа...", "Шта радите, бре?" РТС-а

Финансијска штета је власништво грађана Србије

Кокан Младеновић Поштујем уметничке слободе, али су глумци [Атељеа 212] одбили чак 42 улоге за три године и због тога је финансијска штета преко 6 милиона динара, јер су ангажовани глумци са стране. То ће да плате грађани Србије кроз порез. [...] Тај монопол на Атеље 212 - "Косово је срце Србије" или "Атеље је власништво глумаца Атељеа 212" - то напросто није тачно. То је остатак обичајног права и митске свести.

Кокан Младеновић, управник позоришта "Атеље 212", о штрајку глумаца позоришта, емисија "Хоћу да знам" на ТВ "Б92"

Мисионарством противу уличара

Борис Тадић Уверен сам у мисионарску улогу ДС [...]. Начин на који [Драган] Ђилас планира да води странку јесте у супротности са том мисијом. То би била странка без идеологије, оријентисана као пословна организација. [...] Ако победим, ником се нећу светити. Осветништво је за уличаре.

Борис Тадић, председник Демократске странке, интервју за "Вечерње новости"

Видовити психолог

Борис Тадић Био сам свестан [...] да ће се људи од мог највећег поверења [Ђилас, Пајтић, Шутановац] наћи на другој страни. Знам довољно о историји, а и о психологији људи, да не бих то очекивао. [...] Да сте ме пре годину дана питали ко ће први кренути, тачно бих вам излистао имена људи. [...] И ништа што се дешава, не дешава се први пут. Верујте ми да тачно знам редослед корака. Буквално знам шта ће ко рећи и урадити.

Борис Тадић, председник Демократске странке, о поделама у партији, "Вечерње новости"