Ноћ вештица

Александра Јанковић Цеца и Јелена Карлеуша, то је, Боже ме прости, као задњица и око. Што се Јелене Карлеуше тиче, ту заиста немам коментара. Она је промотер свих могућих хорор вредности. Жена, пре свега, не уме да пева. Њој заиста треба логопед и када пева. Тако нешто никада нисам видела.

Александра Јанковић, психолог и политичарка, у емисији "Пинк таргет" на ТВ "Пинк", портал "Вести"

Темпирана (буџетска) сланина

Иштван Пастор Од кера никада не може да се прави сланина. Може неко да тврди да је регионалиста, да тврди шта хоће, али то се процењује на основу онога што чини. Динкићев начин понашања је као темпирана бомба. [...] Од премијера Дачића тражим или да га обузда или да га замени.

Иштван Пастор, председник СВМ и председник Скупштине Војводине, о "противуставности" предложених измена Закона о буџетском систему, "Бета"

Хај нек се (не) чује, хај нек се (не) зна

Ивица Дачић Није се [протокол] прво појавио у Бриселу него у Београду. На седници Владе је донета одлука, али, као што се зна, таква одлука се не објављује, она је под ознаком поверљивости.

Ивица Дачић, премијер Србије, о похвали Штефана Филеа за потписан протокол са Приштином (скривен од српске јавности) о интегрисаном управљању прелазима, "Б92"

Манифест радника, сељака и поштене интелигенције

Горан Весић "Реформисани ДС или Нова странка", "Леви центар, па и спајање са СПС-ом", "Вођа сиротиње, радника и сељака", "Тадић је уништио ДС као организацију", "Ђинђић је пример правог лидера", "Манифест - начин да се окупи већина", "Преузми странку, али не буди оцеубица" [...]. Тему Косова препусти влади. Када те неко пита сутра о Косову, кажеш пар општих ствари попут да је потребан државни национални консензус, да нећемо признати независност.

Горан Весић, бивши функционер ДС-а, цртице из "манифеста" који је послао Драгану Ђиласу нудећу му сарадњу уочи Скупштине ДС-а, "Данас"

Другови из скупштинске клупе

Томислав Николић Данас смо провели једно време заједно када је он завршио говор а ја се припремао за свој. Било је, ја бих рекао, куртоазно, [...] пошто је господин Обама, на представљање неког од својих сарадника да сам ја председник Србије, додао - "Па ми смо стари пријатељи, ми се знамо". Ми нисмо стигли да разговарамо, ја сам разговарао са његовим сарадницима [...] шта то Америка може да учини за решавање питања Косова и Метохије, а не да од Србије искључиво тражи да испуни све што траже.

Томислав Николић, председник Србије, после обраћања на 67. заседању Генералне скупштине УН у Њујорку, "Б92"

Велики газда и мали вазал

Силвио Берлускони [Италијански премијер] Марио Монти превише је сервилан према Немачкој, хегемонистичкој држави која другим европским земљама диктира правила дисциплине и штедње. Да сам на његовом месту, био бих мање вазал Немачке.

Силвио Берлускони, бивши италијански премијер, критикујући Монтијеве мере повећања пореза и увођења реформи, из интервјуа за италијанско издање "Хафингтон поста" , "Танјуг"

Тако је суђено - случај Ненада Чанка (други део)

Ненад Чанак Решио сам да се обрачунам са Лешановићем зато што се према мојој сестричини, која ми је као ћерка, понашао као према последњој проститутки. [...] Када ми је опсовао децу, извадио сам га из кола, бацио штап у страну и почео да га тучем. Изложен сам линчу [јавности] јер сам бранио част своје породице.

Ненад Чанак, председник ЛСВ, признајући да је претукао Павла Лешановића испред новосадског ресторана "Тако је суђено" и подносећи оставку на посланички мандат јер га "Скупштина Србије није заштитила", "Блиц"