(Предизборна) непријатељска офанзива

Мило Ђукановић Наша конкуренција на политичкој сцени доминантно се препознаје кроз једну групу коју бих квалификовао као групу четника [Демократски фронт] и другу као групу почетника [Позитивна Црна Гора].

Мило Ђукановић, председник ДПС-а, на предизборној трибини у Херцег Новом, "Танјуг"

Кандидати из ложе против кандидата са јефтинијом улазницом

Зоран Живковић Мој изборни штаб затражио је од Демократске странке списак са адресама чланова главног одбора странке, како бисмо их упознали са намерама и програмом. Нису нам изашли у сусрет са образложењем да то могу да добију "само високи функцинери". Значи, сви кандидати осим мене.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије и потенцијални кандидат за председника ДС-а, "Вечерње новости"

(Спољни) притисак изнад нормале

Мајкл Кирби Србија треба да буде чланица ЕУ, али и мора да има нормалне односе са Косовом. [...] Пут ка ЕУ није једноставан, али да је јако добар за Србију.

Мајкл Кирби, амерички амбасадор у Србији, у Прањанима на Сувобору, "Танјуг"

Будући историјски догађаји су у припреми

Мајкл Кирби У америчкој јавности се недовољно зна о акцији спасавања више од 500 америчких пилота у Другом светском рату у Србији, јер се Американци не баве много историјом већ будућношћу.

Мајкл Кирби, новопостављени амерички амбасадор у Србији, у Прањанима на Сувобору приликом предаје на коришћење новоизграђене спортске хале чију је изградњу финансирала Европска команда оружаних снага САД, "Танјуг"

Ко жели да буде увек у праву, мора често да мења мишљење

Обрад Кесић Врло добро знамо да је став Вашингтона исто тако био јасан и чврст када је било питање распада Југославије, па смо видели да су га променили. Такође је став био јасан и чврст о суверенитету и интегритету Србије после Дејтонског споразума, па је и то у року од неколико година промењено. [...] САД су прве против поделе [Косова и Метохије]. Међутим, исто знамо и колико су били за већу централизацију у Босни и Херцеговини све док политика у Републици Српској није промењена уз одлучност председника [Милорада] Додика.

Обрад Кесић, политички аналитичар из Вашингтона, РТС

Служимо и бијемо пијане госте

Драгољуб Петровић Једино, изгледа, менаџмент кафане "Тако је суђено" може да буде задовољан. "Осим угодне атмосфере, традиционалних војвођанских специјалитета и тамбураша, у нашем ресторану [...] нудимо да Вас пребије Ненад Чанак, само ако га довољно испровоцирате [...]". Заиста, можете ли замислити срећу анонимног посетиоца неке кафане када се ујутру отрезни и према изјавама очевидаца схвати да га је пребио познати политичар, лично. То отвара нове животне могућности и обећава луд провод. Сликање за новине, интервјуи водећим медијима, солидарност Веље Илића.

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста, пошто је Ненад Чанак (ЛСВ) претукао Павла Лешановића испред новосадског ресторана "Тако је суђено", "Данас"

Осуђен на Шопенхауера

Вук Драшковић Што сам старији, све више сам на оној Шопенхауеровој мисаоној стази да заправо не постоји срећа, него да мудар човек настоји да у животу, који му је досуђен и који није бирао, избегне што је могуће више несрећа.

Вук Драшковић, председник СПО-а и писац, на промоцији свог романа "Виа Романа", ТВ "Б92"