Девијантни услови живота

Патријарх Иринеј Црква не осуђује грешника, него грех. [...] Вероватно је то нешто што је јаче од њих. То је девијација људске природе какву не видимо нигде у природи. Ја мислим да је то болест и да тим особама треба помоћи да превазиђу ову неприродну аномалију. Велико питање да ли се с том аномалијом човек рађа, или, зависно од услова живота, то постаје порок.

Патријарх Иринеј, захтевајући забрану "Параде поноса" у интервјуу за НИН, "Блиц"

Јеванђеље по Борки

Борка Павићевић Они који у изложби "Ecce homo" виде проблем заправо јесу фарисеји који су продали Христа.

Борка Павићевић, директорка ЦЗКД, о изложби слика Елизабет Олсон Валин - на којима је Исус Христос представљен у женској одећи, у друштву транссексуалца, хомосексуалаца... а коју је обезбеђивало 2.000 полицајаца, Б92

Главни и одговорни (су)власник (штампаних медија)

Цвијетин Миливојевић Јасно је да већина штампаних медија у Србији подржава [Драгана] Ђиласа. Такође је и јасан разлог због којег то раде - Ђилас је или сувласник или утиче капиталом на уређивачку политику тих медија. Док је он то чинило у претходне четири године, то је пријало читавој Демократској странци, па и Борису Тадићу. Међутим, сада када је практично опозиционар свом заменику - то му не прија.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар и директор агенције "Прагма", "Речено и прећутано" Радио Београда 2

Пајтић опште намене (који чинодејствује)

Цвијетин Миливојевић Политика ДС-а у Војводини, у вишенационалној средини, била је једина могућа - то вешто лавирање [Бојана] Пајтића у последњих 8 година између српског националисте и грађанина опште намене. Пајтић [најпре] каже да је син проте који чинодејствује у Сент Андреји, а следећег пута каже да говори мађарски језик као матерњи. То је једна дивна порука коју је умео да шаље и то је централа Демократске странке вешто користила. [...] Да није било војвођанских демократа, ДС би била у опозицији у претходних 8 година.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар и директор агенције "Прагма", "Речено и прећутано" Радио Београда 2

Процентни и каматни рачун за Нобела из економије

Драган Ђилас Цена горива је од последњег повећања цене превоза скочило са 105 на 147 динара, а повраћај дела акцизе од 2,5 динара износи свега 1,63 одсто цене литра горива. Уколико ми министар Динкић објасни како да са 1,63 одсто надокнадим повећање цене горива од 40 одсто, јавно се обавезујем да ћу га предложити за Нобелову награду из области економије.

Драган Ђилас, градоначелник Београда, реагујући на изјаву Млађана Динкића у "Упитнику" РТС-а, "Б92"

Срећан у несрећи (Саудијска Србија)

Миодраг Костић Наша срећа је што можемо да производимо више хране него што нам је потребно. И у овако тешкој години, због суше, ми имамо хране за извоз. Немојте да кукамо зато што је цена хране у свету висока, већ треба да будемо срећни због тога. [...] Зар је Саудијска Арабија несрећна што је цена нафте висока? Зато је цена нафте у тој земљи нижа.

Миодраг Костић, власник "МК групе", која тренутно обрађује 25.000 хектара земљишта у Србији и 55.000 хектара у Украјини, емисија "Око" РТС-а