Остаје циркус у вашем великом граду

Горан Милетић Ово је потпуна капитулација државе. "Прајд" није циркус који ће отићи из града, ми остајемо овде и бићемо ту и наредне године.

Горан Милетић, из организационог одбора "Параде поноса", после забране те манифестације, најављујући одржавање "Прајда у четири зида" 6. октобра у "Медија центру" у Београду, "Блиц"

Тражи се Ата-Срб ("Отац Србије")

Вук Драшковић Србији је потребан озбиљан политички визионар као што је то у Турској био Мустафа Кемал Ататурк. Да учини нешто за будућност својих сународника, а не само за свој политички маркетинг. [...] Заплели смо се у сопственим митовима да су нам на Западу историјски душмани који су нам отели свето Косово и да се морамо окренути "мајци" Русији, Ирану, несврстанима. [...] Није реално очекивати од људи који су били на власти 1990-х да повуку потезе које ниједна демократска власт после 5. октобра није учинила.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Блиц"

Француз на одређено време

Блиц Дојучерашњи миљеник Француза, популарни "Кара", од статуса националне звезде, после скандала са клађењем, за поједине тамошње медије постао је "рукометаш српског порекла који има француско држављанство". [...]

"Када је освојио Олимпијске игре био је Француз. Али, када је осумњичен за намештање и клађење, онда је неопходно поменути његово српско порекло", пише недељник Le Nouvel Observateur.


Блиц, после привођења групе рукометаша у Француској, укључујући Николу Карабатића и Младена Бојиновића

Забринут због (не)изражавања забринутости

Ивица Дачић САД су ухапсиле аутора филма ["Невиност муслимана"], који је изазвао демонстрације муслимана широм света, [...] изразиле забринутост и разочарање што је "Парада поноса" у Београду отказана, а мислим да би требало да изразе противљење зашто је изложбом ["Ecce homo"] извргнут руглу Исус Христос.

Ивица Дачић, премијер Србије, осврћући се на контроверзну изложбу слика у Центру за културну деконтаминацију, "Танјуг"

Шта зна дете шта је црта

Горан Богдановић Нисам имао никакву везу. Дете је полагало пријемни испит и уписало се на факултет. Није био много испод листе. Не знам. Сигурно су продужавали листу примљених.

Горан Богдановић, бивши министар за Косово и Метохију, чији се син уписао на Фармацеутски факултет у Београду иако се "нашао 178 места испод црте [...], тј. на 423. месту", "Блиц"

Нема посла за нову владу (све је завршено)

Борис Тадић Претходних година се Демократска странка бавила државом. Драган Шутановац је завршио професионализацију војске и за то добио међународно признање. [...] Изградили смо мостове, делове ауто-пута. Сада ова влада, и да је најнеспособнија, завршиће путеве [...]. Ова влада више ништа не мора да ради да би се завршио Коридoр 10, јер је тај процес завршен у време претходне владе са Светском банком и Европском инвестиционом банком, расписани су тендери.

Борис Тадић, председник ДС-а, "Таласање" Радио Беоограда 1

Његов живот никад није Швицарска

Борис Тадић Није ми лако што се борим против Драган Ђиласа кога сам довео у Демократску странку. Шта да радим? А кад ми је уосталом било лако?

Борис Тадић, председник ДС-а, "Таласање" Радио Беоограда 1

(Ризична) линија којом се ређе иде

Борис Тадић Ми смо ишли ризичном линијом да вршимо реизбор судија. Односно, није то био реизбор већ поновни избор судија, што је велика правна разлика. Ниједна држава није прошла такав процес [...] и грешка је направљена код веома малог броја судија који су прошли реизбор, јер је било страначког намиривања у унутрашњости Србије. На томе је пао један велики, реформски пројекат. То је један од мојих великих личних пораза.

Борис Тадић, председник ДС-а, "Таласање" Радио Беоограда 1

Увод у политичку цивилизацију

Борис Тадић У време кад је Демократска странка водила владу утицали смо на промене понашања тадашње опозиције, која је сада на власти - некад велики заговорници антиевропске Србије говоре сада проевропске и антинационалистичке поруке. Један велики политички филозоф из света ми каже - замислите да су Вас натерали да говорите оне реченице које су они говорили деведесетих, какав бисте пораз доживели. Ми смо доживели једну велику људску победу, јер смо натерали, убедили наше политичке противнике да пређу на нашу страну политичке цивилизације.

Борис Тадић, председник ДС-а, "Таласање" Радио Беоограда 1