Одбрана (Клинтоновог) лика и дела

Обрад Кесић Хилари Клинтон је била један од кључних фактора који је притискао Била Клинтона да уђе у војну интервенцију против Србије због Косова [...]. Председник Клинтон је интервенцију искористио да подржи своју међународну филозофију, а то је "хуманитарна интервенција". Међу републиканцима и демократама то се види као успех америчке спољне политике, јер у последњој деценији и нема толико значајних успеха, па они бране [...] то своје историјско дело.

Обрад Кесић, политички аналитичар из Вашингтона, о посети Хилари Клинтон Београду и Приштини, "У средишту пажње" Радио Београда 1

Последњи круг у Београду

Душан Јањић Немојте да вас завара овај пољубац који је добио [премијер] Дачић. Лично мислим да је после посете [Клинтонове и Ештон] преговарачка позиција Србије за једну степеницу слабија него пре. [...] Да је нама преговарачка позиција лоша потврдио је и Дачић, и то само треба да натера наше владаре и цело друштво да се уозбиљимо и схватимо да су ово последњи разговори у којима ће неко нешто питати Београд.

Душан Јањић, политички аналитичар, о разговорима Београд-Приштина, "У средишту пажње" Радио Београда 1

Важно је глумити као Тито и напустити сцену на време

Миодраг Зец Наши политичари су млади људи који ће доживети да виде резултат свога рада. Јосип Броз, којег многи овде сматрају за највећу фигуру у српској историји, имао је једну велику "предност" - умро је на време, када је дуг достигао максимум [границу презадужености]. Да није тада нестао са политичке сцене - његова судбина била би другачија.

Миодраг Зец, професор економије, "Пусти причу" Радио Београда 1

Амброзија за убијање универзитета

Миодраг Зец Посејана је амброзија [...] тако да су сада наставници, који треба да "производе човека", социјални случајеви и немају никаквог ауторитета. Пропала је прво основна, па средња школа, а сада пропада универзитет. Сада је лакше докторирати него положити за возачку дозволу.

Миодраг Зец, професор економије, "Пусти причу" Радио Београда 1

Лепо смо се слагали

Цвијетин Миливојевић Добар део грађана жели да буде лепо слаган. Шта је пресудило изборе 2008. године - између два круга председничких избора била је прича о 1000 евра бесплатних акција којима је махао господин Динкић, а уочи мајских парламентарних избора било је писмо о намерама Фијата. То није лаж већ спинована прича - било је неких акција од 50 евра, али људи воле да се надају.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар и директор агенције "Прагма", "Пусти причу" Радио Београда 1

Скок мотком у даљ

Милан Кркобабић ПУПС није обећавао департизацију. То су била обећања УРС-а, њихов маркетиншки трик и Динкићева тема за прескакање цензуса. Мотка да се прескочи праг.

Милан Кркобабић, заменик председника ПУПС-а и генерални директор Поште Србије, интервју за НИН, "Бета"

Година опасне истрајности

Јово Бакић Отварањем истраге против предузећа "Делреал" Вучић жели да покаже домаћој и светској јавности да је озбиљан политичар. Мишковић је само симбол система у који је умешано неколико десетина људи који преко политичких веза остварују своје интересе. [...] Не заборавите да је Мишковић састављао ову владу и да у њој има своје представнике. И ако Вучић буде истрајан, сумњам да ће ова влада да преживи.

Јово Бакић, социолог, "Блиц"

Америчка породична традиција

Хилари Клинтон Противимо се сваком разговору о промени граница или поновном отварању [питања] независности Косова. О томе не може бити разговора. За мене, моју породицу и за моје америчке суграђане, то је више од спољнополитичког питања. То је лично питање.

Хилари Клинтон, државни секретар САД, приликом заједничке посете Приштини с Кетрин Ештон, "Б92"