Умри и пусти друге да живе

Мајкл Кирби Кад бих могао да предвидим будућност, бавио бих се инвестирањем и имао бих пуно новца. Ствари се мењају. Да сте ми 1970. рекли да ће Словенија, Хрватска и Црна Гора бити независни и у УН, ја вам не бих веровао. Не могу да нагађам шта се десити. Претпостављам да ће [Косово] постати чланица УН, а Србија ће морати да види како ће да живи с тим.

Мајкл Кирби, амбасадор САД у Србији, портал "Smedia.rs"

Турски аналгетик по америчком рецепту

Бакир Изетбеговић Турци у Босни и Херцеговини делују као смирујући фактор. [Турског премијера] Реџепа Тајипа Ердогана [широм света] муслимани доживљавају као свог лидера. [...] Мој отац, први председник Председништва БиХ, [...] Ердогану није могао оставити Босну у аманет, али му јесте, као и Американцима, оставио у аманет бригу о Босни.

Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ, изјава за турску новинску агенцију "Анадолија", Б92

Каткад реци никад

Бакир Изетбеговић Са преседником [Србије] Николићем никада се нећу сусрести ако буде слао поруке да "геноцида у Сребреници није било" и да "Босна полако одумире". [...] Жалим што немам прилику да разговарам са лидерима попут Бориса Тадића.

Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ, изјава за турску новинску агенцију "Анадолија", Б92

Секта која је постала црква

Небојша Медојевић Та секта '165 К' очигледно и даље вјерује да је систем добар и да је политика браће и сестре Ђукановић једина могућа, исправна, поштена, праведна и ефикасна.

Небојша Медојевић, председник Покрета за промјене, алудирајући на 165.000 гласача који су на изборима подржали коалицију "Европска Црна Гора", "Танјуг"

Лепо име Вук

Драган Ђилас Немам ништа против Вука [Јеремића], чак сам и сину дао то име. Мада се жена више питала [...]. Мислим да Јеремић треба да врати мандат Скупштини Србије, па ако се врати у Београд нека буде активни члан ДС-а.

Драган Ђилас, заменик председника ДС-а, на седници Главног одбора ДС-а, "Блиц"

Шекспиролог и гримолог (Вук противу јарића)

Вук Јеремић Оно што се догодило на седници Главног одбора, као и одлуку Бориса Тадића да се не кандидује за председника странке, не сматрам добрим и то не могу да подржим. [...] На изборној скупштини ДС-а 2010. године [...] сам рекао да пред нама није време браће Грим већ Шекспира, а да код Шекспира не преживе сви јунаци. Жао ми је што сам тада био у праву.

Вук Јеремић, председавајући Скупштине УН 2012-2013, одбијајући да врати посланички мандат, "Блиц"

Продаја породичног сребра

Милан Кркобабић За приватизацију су спремна предузећа - Скијалишта Србије, Склоништа Србије, Аеродром Београд и Телеком Србије. Од посебног интереса за државу, дакле она која нису још спремна за продају су ПТТ, Железнице Србије и ЕПС.

Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а и генерални директор ПТТ-а, "Блиц"