Дијагноза из пера А.Т.

Александар Тијанић Ко сте, бре, ви људи? Шта је ваша генерација? Која је ваша песма? Слоган? [...] Против чега сте, за шта јесте? [...] Зар се мирите са судбином генерације произведене у троминутном аритмичном сусрету несрећног сперматозоида и уплакане јајне ћелије? Коме и шта отплаћујете оваквом судбином? Зашто су ваши дугови кад их нисте направили? [...] Хоћете ли да генерацијски будете проклети, безначајни, кусур историје? Да личите на нас? [...] Нисте кривци што сте такви. Ничија генетика није толико лоша. Вас су препарирали. Ви сте експонати.

Александар Тијанић, директор РТС-а, обраћање студентима Факултета политичких наука у Београду, "Време"

(Не)огледни узорак новинарства као светли пример

Александар Тијанић Нека дигне руку свако од присутних ко је чуо – не читао, чуо – за Веселка Тенжеру. Нико? Добро. Био је најбољи новинар свог времена, седамдесетих, у великој Југославији. Да вас питам ко је читао Тиркета, јавиће се вас десетак. [...] Има ли икога, да је присутан, а да је прочитао неки мој текстић? Сигуран сам да нема [...]. Током три деценије сам свођен на изложбени узорак јако лошег примера. Зато сам данас овде. Да ви не будете овакви.

Александар Тијанић, директор РТС-а, обраћање студентима Факултета политичких наука у Београду, "Време"

Гледати РТС и постати Александар Величанствени

Александар Тијанић Да Србији нема РТС-а, какав год да је, све ћерке биле би као [певачица] Стоја, а сви синови као заштићени сведоци. Није случајност. То је нечији политички пројекат да се све у Србији сведе на вечне непродуктивне сукобе и исконски рат нашег Шојића и њиховог султана Сулејмана.

Александар Тијанић, директор РТС-а, обраћање студентима Факултета политичких наука у Београду, "Време"

Сам свој послодавац

Кокан Младеновић Личним примером, након пет месеци несугласица које су блокирале рад једне фантастичне позоришне куће, желим да промовишем систем тржишта и систем немања сталног ангажмана. Зато самом себи уручујем отказ.

Кокан Младеновић, позоришни редитељ, подносећи оставку на место управника позоришта "Атеље 212", "Шта радите, бре?" РТС-а

Филмска и књишка мудрост

Милош Васић Александар Вучић се понекад понаша као Бата Живојиновић када је облачио леопардове гаће у филму "У раљама живота", и прича шта ће да ради. [...] Понаша се као лидер опозиционе странке и битно му је да је дигао галаму. [...] Он се ту не сналази, јер су рад у полицији и обавештајним службама посебан "занат", траже посебно образовање - ако ништа друго, читање "паметних" књига и чланака на ту тему.

Милош Васић, новинар недељника "Време", о (потенцијалном) прислушкивању вицепремијера Србије, "Један на један" РТВ-а