(Најјефтинији) уџбеник опште културе

Зоран Пановић Новине су данас најјефтинија ствар у Србији. На трафици не постоји ништа јефтиније од новина. Али, [...] један део новина представља таблоидизацију телевизије. Људи изјутра у јавном превозу читају новине [таблоиде], исплазе језике и исколаче очи - и уживају у тој врсти таблоидизације стварности.

Зоран Пановић, главни уредник листа "Данас", "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Хроника најављене смрти

Драгољуб Жарковић Народ збиља верује да смо ми штампали хиљаде стране оне ноћи када је друг Тито умро. То је све било направљено унапред [...], стране су биле направљене у олову и чуване су у сефу. Када је стигла вест, гурнуто је у [штампарску] машину и штампане су новине.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника "Време", "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Бабина школа новинарства

Драгољуб Жарковић Притисци постоје и постојаће увек. И дан-данас се политичари љуте, зову и прете. Човек треба да их саслуша и буде резистентан. Суздржаност је моје друго име. Мене је баба учила да се не свађам на пијаци никада, јер ћу увек лоше да прођем.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника "Време", "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Сада је Хашим Слоба

Ивица Дачић Што се ми чудимо што Тачи жели [Србију као] "Београдски пашалук"? То су желели многи и у Београду. Ја сам му рекао у последњем разговору - "Ти си сада тамо на оној позицији на којој је био Милошевић". А то значи - "Не даш ништа, е даћеш. Оно што си тражио од Србије у Рамбујеу, сада ми тражимо од тебе. Не ми [влада], већ Срби са Косова".

Ивица Дачић, премијер Србије, "Сведок" РТС-а

Да сам био Слоба

Ивица Дачић Ја сам Тачију рекао - да сам ја био председник [државе] уместо Милошевића, не бих ти дозволио да ратујеш. Овде је проблем што ми нисмо свесни позиције и ситуације у којој се налазимо, и зато не можемо да одмеримо реалну политику. Ми стално сањамо о неким јаким савезницима, о авионима који долазе да нас бране [...]. Замрзавање конфликта значило би да ћемо за 5-10 година имати "решен" проблем Косова. Да ли данас преговарамо о Републици Српској Крајини? Не преговарамо, јер народа тамо више нема.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Сведок" РТС-а

Модерни Римљани

Ивица Дачић Знам да народ највише воли [да види] жртве [...]. Уосталом, Римљани су се највише забављали уз жртве - то је било време "хлеба и игара". У чему је разлика између нас и оних који би хтели некога да жртвују? У томе што ми тражимо некога ко је заиста крив. Ако бисмо сада правили списак жеља, верујем да би свако имао списак жеља за хапшење [...]. Када би се о томе гласало на изборима, "победили" би они који имају највише пара.

Ивица Дачић, премијер Србије, о борби против корупције, "Сведок" РТС-а

Опасна мешавина

Чедомир Антић Ми нажалост немамо такве пројекте [као што је турска серија "Сулејман"] и мислим да је то последица једног насртаја на национални понос у народу. Више није реч о борби против шовинизма, реч је о афирмацији других национализама на штету српског - и тиме суштински није укинут српски национализам већ је он протеран на маргину и претворен је у једну опасно радикално-социјалну мешавину, која нажалост има подршку већег дела народа него што би реално то било нормално.

Чедомир Антић, историчар, о непознавању властите историје, ТВ Б92

Самодопринос слободном новинарству

Мирослав Мишковић Као највећи појединачни власник листа "Прес" донео сам одлуку да се повучем из власништва [...]. То је мој лични допринос настојањима Владе Србије да кроз транспарентне односе у медијима, и престанак прикривеног финансирања и власништва, успостави потпуну слободу медија и одговорно новинарство. [...] Мој власнички удео [новинарима "Преса"] нудим бесплатно, уз обавезу да измирим издате банковне гаранције.

Мирослав Мишковић, председник "Делта Холдинга", "Танјуг"

Мала жртва да би се сачувало добро у људима

Расим Љајић Са ове дистанце вероватно је наш [СДПС] улазак у владу имао смисла, постојала је реална опасност да останемо без људи и посланика. Људи се окупљају око идеала, заједничких циљева и платформе, али да се не лажемо - криза је велика, зло је у људима, ко ће издржати притисак. [...] Лично, за мене је одлука била лоша, јер сам после избора изгубио део моралног кредибилитета.

Расим Љајић, министар трговине и председник СДПС-а, "Хоћу да знам" на ТВ Б92