Плавуше које не воле бркове

РТС Крајем септембра, усред Скупштине Србије, изрекли сте да "плавуша води јутарњи програм, [...] плавуша води дневник, плавуша води политички програм, плавуша води на пиће, плавуша води кући". [...] Ви сте релативно познат српски драмски писац, радник у култури, отац једне скоро плавуше, народни посланик. Али, Ви сте, уједно, и срамота сваке од набројаних категорија. Ваше изјаве су више од простаклука и вређања сопствене ћерке. [...] Ви заслужујете бољи одговор од српског правосуђа. Добићете га.

РТС, Наташа Миљковић, Оља Ковачевић и Оливера Јовићевић, у отвореном писму Синиши Ковачевићу, "бркатом посланику и јуначком књижевнику"

Плавуше које (телевизији) живот значе

Синиша Ковачевић Јавни сервис налази се у дубокој кризи - како кризи руковођења, тако и концептуално, па и у политичкој и моралној кризи. Чини ми се да, поред тога што је лоше вођена и што апсолутно нема никакав програм, осим оних неколико плавуша које се смењују водећи га. [...] Странка којој припадам, иако тада нисам био њен члан, је донекле крива што је [Александар Тијанић] ту и због тога се извињавам.

Синиша Ковачевић, потредседник ДСС-а и драмски писац, у Скупштини Србије, "Танјуг"

Министар са две странке и једним пазаром

Весна Пешић Расим Љајић је човек који има две странке - Санџачку демократску партију и Социјалдемократску партију Србије. Ја сам се крајем априла [ове године], усред изборне кампање, нашла у Новом Пазару - и видела сам да је он постао апсолутни власник тог града, све улице су биле излепљене плакатима Расима Љајића.

Весна Пешић, социолог, "Пусти причу" Радио Београда 1

Њихова цена и наши проблеми

Јово Бакић Ако имате пропорционални систем, странка је апсолутни владар на политичком пољу [...]. Ако имате већински систем, [...] посланик има већу одговорност према онима који су га бирали, има име и презиме, нема новца - али има цену. И он ће бити купљен од стране крупног капитала. Који год систем да усвојимо, ми смо у проблему - зато што овде имамо "политички капитализам".

Јово Бакић, социолог, "Пусти причу" Радио Београда 1

Ловци-вампири

Јово Бакић Привреда једва преживљава, а државни апарат је прегломазан и паразитира на слабој привреди. [...] Људи улазе у политику са идејом да се обогате, а не са идејом на који начин да ово друштво крене даље. Једноставно, све наше странке су "странке патронажног типа", то су ловци на плен [...] који исисавају оно крви што је у организму остало. Политички систем у Србији је труо. Где год загребете трулеж - прст пропада.

Јово Бакић, социолог, "Пусти причу" Радио Београда 1

Хладна телефонска линија

Александар Вучић Ја сам тежак човек, не зову ме лако.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, на питање да ли га је звао Мирослав Мишковић, "Танјуг"

Бацач фатве по Хомеинијевом рецепту

Мустафа Церић Осећајући одговорност да јасно кажем да након геноцида нико нема право да слаби и разбија духовно, национално, културно и политичко јединство Бошњака, уверен да рад и деловање Адема Зилкића наноси штету верницима и снажи противнике, користећи се шеријатским овластима из Меншуре, позивајући се на Устав Исламске заједнице у БиХ [...], доносим Фетву.

Мустафа Церић, одлазећи реис-улема Исламске заједнице у БиХ, "Бета"