Веран жени, странци и отаџбини

Драган Тодоровић И даље плаћам чланарину у Српској радикалној странци [...]. Ја сам се једном оженио, не бих поново. А сад да ли би се то десило, откуд ја то могу да знам. Ко то може да тврди?

Драган Тодоровић, бивши функционер СРС-а и оснивач удружења "Источна алтернатива", Б92

Наши доследни непријатељи

Предраг Ј. Марковић Хашки трибунал је најскупљи суд у историји [...], заснован на лажном миту да треба да допринесе помирењу и катарзи, а заправо је допринео огорчењу и озлојеђености. [...] Не постоји амбициознији суд од Трибунала, нити суд који је више изневерио очекивања. [...] Ми смо сами себе заваравали да су силе које су стајали иза Трибунала промениле став, а оне су остале доследни савезници својим савезницима.

Предраг Ј. Марковић, историчар, "Између два петка" Радио Београда 1

Војници уније

Матија Бећковић Волео бих када би Филе, Кацин, разни представници Европске уније, долазили у униформама. Просто, ствари би биле јасније. Био би јаснији и наш и њихов положај.

Матија Бећковић, песник и академик, "Блиц"

Време када живи (уметници) завиде мртвима

Душан Ковачевић Већина наших песника, сликара, вајара, писаца живела је по неким уџерицама животом јадника и бедника [...]. Стање у домаћој култури је такво да се надлежни у Србији повремено и сете мртвих уметника, а жива култура никога не интересује.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик, "Танјуг"