Било ми је први пут

Војислав Коштуница После 5. октобра први пут у животу сам упознао људе као што су Слободан Милошевић, Мило Ђукановић, Јовица Станишић и неки други. До дана данашњег нисам упознао људе чија имена гласе овако: Крме, Чуме, Лимун, Цане, Шљука, Сандуловић, Забуновић...

Војислав Коштуница, стенограм Председништва ДОС-а, "Блицњуз"

Страва влада

Зоран Ђинђић Обрен Јоксимовић је помогао Влади јер је показао на делу како ДСС замишља Владу. Значи, 20 Обрена Јоксимовића. То је хорор представа, тог нема ни у филмовима страве и ужаса. Замислите Владу у којој би било 20 таквих као што је он.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, "Репортер"

Камо даље, рођаче?

СПО Сви медији знају да Србијом данас владају браћа, брачни парови и кумови Демократске странке, али то не објављују, јер тим медијима уређивачке налоге издају Зоран Ђинђић и његова странка. Примери - браћа Весић: Горан ведри и облачи у полицији, а паре здравства Србије су у рукама његовог рођеног брата Зорана Весића; брачни пар Живковић: Зоран је савезни министар полиције, а његова супруга Бисерка је секретар републичког секретаријата за законодавство; супружници Милошевић: Миодраг је директор ЈКП 'Инфостан', а Милена је председница београдске општине Врачар; Вукосављевићи: Владимир је високи официр МУП Србије и шеф обезбеђења Зорана Ђинђића, а Марија Вукосављевић Рашета је републичка министарка за саобраћај и везе; Љубомир Анђелковић је потпредседник Градске владе Београда, а његова супруга Љиљана је начелник одељења за стамбено-комуналне послове у општини Чукарица.

СПО, саопштење

Само да не чује Дана

Стеван Баста Регистровали смо и тајне контакте Драшковића са Слободаном Милошевићем, при чему смо стекли утисак да поједине контакте и садржину разговора са Милошевићем није преносио ни својој супрузи.

Стеван Баста, бивши начелник Трећег одељења Ресора државне безбедности, о праћењу Вука Драшковића, "Данас"

Полиглота

Мило Ђукановић По националности сам Црногорац, а служим се српским језиком.

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, ТВ "Пинк"

Сви смо ми помало... социјалисти

Зоран Анђелковић Баки Тај списак екстрапрофитера је сад само показао да су социјалисти можда били пизде и уместо да помажу социјалистима и да их на том списку од петсто буде бар једно сто-двеста, па нека плате сад екстрапрофит. Тамо није ниједан од наших чланова општинских одбора или чланова СПС-а, јер су се наши удварали опозицији па су њима помагали да се обогате.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Репортер"

Полицијски час

Изјаве.нет Објављивање фотографија изручења Милошевића покренуло је лавину напада на министра полиције и водеће људе у ДБ, као и на наш лист. Вероватно им је то сметало из истих разлога из којих им смета и ископавање масовних гробница по Србији. Можда су веровали, као дете које пева у мраку да отера страх, да ако нема фотографије, доказа - нема ни Милошевића у Хагу.

Недељни телеграф, редакцијски коментар

Богу божје, републици републичко

Мирко Ђорђевић За Исуса се више може рећи да је републиканац него монархиста.

Мирко Ђорђевић, социолог, "Слободна Европа"

Кад свеци позајмљују

Бранимир Гугл Мој клијент је од пријатеља само позајмио један сат 'ролекс', два пара златних наочара, 500 марака и два начета парфема.

Бранимир Гугл, адвокат Жељка Симића, "Сведок"

Неразгажен компјутер

Душко Кораћ Иван Миљковић је пре две године Талијанима насложио толико поена да је једва стало у компјутер.

Душко Кораћ, РТС коментатор одбојкашке утакмице СРЈ-Русија

Paint it SMB

Блиц недеље Неко је приметио да је са балкона у публику полетело седам сакоа чланова кошаркашке репрезентације. Свој сако није бацио центар Предраг Дробњак. Спонтано је примећено да он свој сако чува за Горана Свилановића, 'да га употреби као шињел ако га Павковићеви поново мобилишу'.

Блиц недеље, са прославе европског злата