Пут у Брисел води преко (центра) Прешева

Ивица Дачић Ако се он не уклони ми ћемо га уклонити, тако да не постоји питање да ли ћу ја ићи у Брисел. Ићи ћу сигурно, само тада више неће бити споменика у центру Прешева.

Ивица Дачић, премијер Србије, о споменику тзв. Ослободилачкој војсци Прешева, Медвеђе и Бујановца, РТС

Тома је председник (који више није Тома)

Томислав Николић Ја сам само председник Србије, ја више нисам Томислав Николић. Ако [Бакир] Изетбеговић од мене очекује да одем у Сребреницу, нека сачека да ми истекне мандат.

Томислав Николић, председник Србије, "Фонет"

Мужа магараца и млеко магарица

Новак Ђоковић То је веома скупа врста и доброг је квалитета. Чуо сам да се музу магарци, али нисам био сигуран да је то могуће. То је веома интересантна прича.

Новак Ђоковић, тенисер, демантујући да је купио "комплетну светску залиху сира од магарећег млека", "Бета"

Страначки лиферанти

Иван Ивановић Мислим да је све време власти Борис Тадић био добро осмишљена улога, али не довољно добро да би потрајало колико су очекивали. Он јесте био "give me five" [...], али није имао додир с народом - сигурно није могао да издиктира цену хлеба, млека, кромпира, купуса и свега онога што народ мучи. [...] Он је страшно уморан и донекле разочаран, јер су га издали сви они који су профитирали од његове близине.

Иван Ивановић, водитељ на ТВ "Прва", "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Клуб авиомоделара

Иван Ивановић Драган Ђилас је преузео странку после договора за столом [...], без двобоја са Борисом Тадићем који су сви очекивали и што би Ђиласу дало легитимитет [...]. Мислим да је Борис правио авион [на Главном одбору ДС-а] као знак подршке Ђиласу који је завршио авио смер на Машинском факултету.

Иван Ивановић, водитељ на ТВ "Прва", "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Мали принц

Оља Бећковић У једном свом тексту новинар Вељко Лалић је поменуо да је Расим Љајић рекао Борису Тадићу, када је изгубио председничке изборе - боље да те Срби праве од блата, него да те кроз њега провлаче. [...] Да ли је Тадић схватио да је изгубио изборе? Последња слика коју смо видели је ова од прекјуче, где он прави авиончиће [на Главном одбору ДС-а].

Оља Бећковић, новинар и ТВ водитељ, питање за госте "Утиска недеље" на ТВ Б92

Очекивање пљуска новогодишњих пакетића из ЕУ

Томислав Николић Уколико се покаже да постоји неоткривени део захтева, који би можда могао да нас запљусне у фебруару или марту, онда је то знак да нас ЕУ не жели као државу која се не одриче Косова и Метохије.

Томислав Николић, председник Србије, "Фонет"