Најбоље лоше решење

Александар Вучић Крећемо се по танкој линији, по ивици провалије. Никога нећу да лажем, ту нема доброг решења. Нема никога ко ће да узме шампањац, па ће да наздрави некоме. То је само покушај да добијемо што више за наш народ и да изгубимо најмање што морамо.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, о решењу за КиМ, "Курир"

Покрет отпора променама

Александар Вучић Осећам и видим да се уједињује све већи број оних који знају како су стицали свој новац са одређеним политичарима, са делом елите из других сфера друштвеног живота, и њихов циљ, жеља и намера је да се у Србији никада ништа не промени. Они су били ти који су одлучивали о свему. Постојао је један, уопштено говорећи, мафијашки приступ решавању свих питања у Србији.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Курир"

Фин неки човек

Александар Вучић Немам ништа лично [против Мишковића]! Никада ми човек није ништа нажао учинио. Нити бих ја лично нешто лоше могао да кажем за њега. Што се претњи тиче, разумем човека. У таквој ситуацији [приликом привођења] ко зна шта би свако од нас рекао.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Курир"

Недавно прошло време (скупих играчака)

Александар Вучић Нико у овој земљи неће да гони богате људе. Међутим, нама је наметнуто да треба да хвалите људе који су уз директну државну подршку [...] успоставили комплетан систем. Да они морају да добију све играчке које су желели, а те играчке обично су паре из банака, државне субвенције, промене намене земљишта.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Курир"

Ништа није написано док није све написано

Томислав Николић Најтежи задатак Дачића јесте то што нема нове теме, и ја му Платформом отварам маневарски простор. [...] Договорили смо да ћемо Платформу да мењамо. Дао сам је Цркви, Академији, народу са Косова, опозицији - зато да би је мењали. Није мој его такав да нећу да променим оно што сам написао.

Томислав Николић, председник Србије, о Платформи за КиМ, "Политика"

Доживео би судбину Срба

Вук Јеремић Знаш шта би се догодило на Косову неком Албанцу који би на некој трибини довео у питање независност? Убили би га као пса.

Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН 2012-2013, у расправи на "Твитеру", "Прес"

Вучићу, ухапси Тому и Вучића!

Вучићу, ухапси Тому и Вучића! Вучићу, ухапси Тому!

графит, у месту Бегеч у близини Новог Сада, "Бета"

Београд мора пасти (чим се за то стекну услови)

Зорана Михајловић Београд је важан део Србије, јер у њему живи велики број грађана и има велики буџет. Свакако нам је жеља да СНС чини власт у Београду, али када ће то бити одлучићемо на Председништву странке.

Зорана Михајловић, министар енергетике и потпредседница СНС, "Танјуг"

Обећавамо да ћемо имати разумевања

Ивица Дачић Обично у оваквим ситуацијама политичари воле да кажу пригодне речи које се тичу неких стандардних шема - да грађани живе боље, да буде безбедно... Ја само желим да кажем да грађани Србије [...] имају владу која разуме свој народ и која ће делити судбину народа.

Ивица Дачић, премијер Србије, у новогодишњој честитки, "Танјуг"

Нула кома шести чин трагедије

Љубомир Симовић Место уметности и културе врло прецизно је одређено у буџету Србије за 2013. годину оном језгровитом формулом: нула кома нешто. [...] Ми смо у шестом чину трагедије.

Љубомир Симовић, писац и академик, "Блиц"