Глас естрадне елите (мајка естрадне мудрости)

Јелена Карлеуша Владавина СНС-а је и почетак суноврата који ће кулминирати грађанским ратом и општим хаосом у Србији [...]. Где је српска интелектуална елита? Засто ћути кад треба да вришти?! Шта је са народом, засто ради против себе? Свака држава је огледало њеног народа. [...] У турбулентним временима, већу штету држави и народу, од олоша који је гласан и кур*евит, чине добри и паметни људи који ћуте у мишијој рупи.

Јелена Карлеуша, естрадна певачица, на "Твитеру", портал "Pulsonline"

Омерта (завет ћутања)

Душко Вујошевић Не треба нама ни власт, ни Црвена звезда, ни нико - ми смо сами себи проблем. Нека навијачи погледају филм "Кум" - овом [дон Виту Корлеонеу] су убили сина, али се због послова наставља да се ради и живи. [...] Ретко ко [из клуба] има храбрости да заузме став, сви гледају да се додворе публици.

Душко Вујошевић, тренер КК "Партизан", о проблему између навијачких група, "Блиц"

Ту нема Бога, нема правде

Александар Вучић ДС је "отела" одборника напредњака у Бачу да би прекомпоновали власт [...]. То ради човек који је већ 12 година тамо на власти, али не бих желео да на данашњи дан говорим нешто лоше [...]. То што закон дозвољава неморал не можемо да променимо у овом тренутку и можемо само да поштујемо закон.

Александар Вучић, председник СНС и вицепремијер Србије, на Бадњи дан у просторијама СНС, РТС

Опростићу себи што их нисам (више) тукао

Александар Вучић Политичка мржња у Србији мора да се заустави. У духу Божића, опраштам онима који су Српској напредној странци чинили најгоре.

Александар Вучић, председник СНС и вицепремијер Србије, на Бадњи дан у просторијама СНС, ТВ Б92

Вера, нада, чекање

Патријарх Иринеј Знајте, запамтите и научите децу своју да би они научили децу своју (5. Мој 6, 6-9) да је изгнани јеврејски народ скоро двадесет векова чекао дан повратка земљи отаца својих, а српски народ пет векова чекао ослобођење Старе Србије.

Патријарх Иринеј, у Божићној посланици, сајт СПЦ