Српска Република Србија

Моника Белучи Ово је први пут да сам у Србији.

Моника Белучи, италијанска глумица, при обраћању новинарима у Бањалуци, "Дневни аваз"

Атест за процес (у реторти) без реакције

Бошко Јакшић Пошто спонтаних помирења на Балкану нема, они морају да иду у реторти да их неко [ЕУ] стално "подгрева". То зову "нормализација односа". [...] Преимућство ове власти - Николића, Дачића и Вучића, је што нико не може да им замери да нису патриоте. Они имају атест за то још од времена Милошевића. Политичкој десници [...] је лакше да уради неке ствари.

Бошко Јакшић, новинар, о преговорима са Приштином, "Између два петка" Радио Београда 1

Време зла са срећним крајем

Ненад Прокић Међусобице које се нама дешавају су биле у Енглеској у XVI веку - када је текла крв у потоцима а Шекспир све то уредно записао. Ми се у једном другом времену и једној другој епохи тим пословима бавимо. То се не може избећи. Можда смо и добро прошли.

Ненад Прокић, драмски писац, "Ћирилица" на ТВ "Хепи", "Између два петка" Радио Београда 1

Форматирање без брисања

Ненад Прокић Друштвене групе и народи мењају се онолико колико се мења њихов најдивљи део. Кад се промени неко ко је промењен, Србија неће имати користи. Али када се промене они који су форматизовали све ово и добију шансу да деформатизују [...] - онда ће то бити залог за промену Србије.

Ненад Прокић, драмски писац, "Ћирилица" на ТВ "Хепи", "Између два петка" Радио Београда 1

Ако ме питате - очекујем

Томислав Николић Ако ме питате да ли је могуће да Нова српска демократија и ДПС буду у коалицији, кажем - могуће је и то зависи од њих. Зависи од воље бирача. [...] Не постоји вечите власти и вечите опозиције у било којој држави. Не постоје вечите коалиције [...]. Зашто би ДПС био вечито на власти у Црној Гори и вечито са истим савезницима?

Томислав Николић, председник Србије, интервју за ТВ ЦГ, "Блиц"

Ако ме питате - не знам

Томислав Николић Не волим што се праве спекулације [...], ни хапшења преко новина. [...] Да ли се преговара са [Дарком] Шарићем - не знам. Да ли ће некоме у Србији, фигуративно речено, да одлети глава ако се он појави у Србији - не знам. Да ли је угрожен неко из Владе Србије - не знам. Али, свако ко је са њим сарађивао, [...] нека му лети глава.

Томислав Николић, председник Србије, интервју за ТВ ЦГ, "Блиц"

Дачић и Вучић (све) по списку, а Динкић по Титу

Весна Пешић Србији је испоручен списак обавеза који се тиче ЕУ и Косова - и Ивица Дачић и Александар Вучић раде по том списку. [...] Динкић је добио најтежи задатак да реши проблеме у привреди, очигледно се труди, али се много ослања на Титову политику задуживања.

Весна Пешић, социолог, на дебати "Куда иде Србија" листа "Република", "Блиц"