Сиротињска (рас)продаја

Зоран Стојиљковић Да ли ово друштво има консензус око тога шта се не продаје? Да ли се продаје и оно што је од виталног значаја за националну безбедност? Да ли се продају природни монополи, водоводна и електрична мрежа? Какве су последице тога? [...] Ако у сиромашном друштву нема консензуса, све је на продају.

Зоран Стојиљковић, председник Одбора Агенције за борбу против корупције и професор ФПН, "Упитник" РТС-а

(Безобразна) коруптивна шема

Зоран Стојиљковић У овој земљи ништа се случајно није дешавало. Донесете закон, "отворите" модел када само неколико људи има новца и кажете да је сваки новац добродошао. Када задовољите све своје пријатеље, да будем безобразан и тако кажем, онда од 2006. почињете да говорите о бонитету купца, о условима...

Зоран Стојиљковић, председник Одбора Агенције за борбу против корупције, о приватизацији у Србији, "Упитник" РТС-а

Велики изазов (у тренутку високог напона)

Александар Вучић Очекујем да ће врло брзо на овој телевизији да гостују људи из ДС-а, није их било од јуче ујутру. [...] Сутра, када вам дођу ови што долазе сваки дан, питајте их да ли хоће изборе. Хоће ли да владају боље, успешније, поштеније? Само нека кажу - хоћемо, и идемо на изборе, па нека победе.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Упитник" РТС-а

Роштиљање (академика)

Александар Вучић Ти "људи из печењара" су у ЈП "Колубара" установили да је један академик исплатио 1,2 милиона евра [предузећа] као део накнаде за рушење куће Кенету Саватијевићу [...], а која никада неће бити срушена.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, о оптужбама да се на чело јавних предузећа постављају власници печењара и незналице, "Упитник" РТС-а

(Некада) ни Вучић не помаже

Александар Вучић Био сам у Канади на безбедносном форуму и "онлајн" пратио утакмицу Црвена звезде и Војводине. Звезда је губила 1:0, а коментари су били - сада ће Вучић да сиђе и среди... На крају је било 3:0 за Војводину, а један човек је написао - где сте сада, ви, који сте знали да ће да буде намештено? Нико није одговорио, јер људи не желе да признају грешку. Ја признајем када погрешим.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Упитник" РТС-а

Ударна вест која је прећутана

Александар Вучић Својевремено су нас [СНС] медији прогонили због тужбе две новине за 2 милиона динара. То је била ударна вест. Данас није вест да неко [Ђилас] гони дневне новине [Курир] за 1,2 милијарде евра. То је највећи [тужбени] захтев [...], човечанство не познаје такав случај.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Упитник" РТС-а

Јунаци одбране велике Албаније

Саљи Бериша Споменик албанским јунацима уклоњен је силом оружја. Прешевски Албанци животе су изгубили борећи се против Милошевићевог режима. [...] То је наставак грубе и геноцидне политике званичног Београда према Албанцима [...] и показатељ да је једини пут ка бољој будућности Албанаца њихово уједињење.

Саљи Бериша, премијер Албаније, "Фонет"

Ујка Сем од Европе

Вук Драшковић Верујем да ће бити формиране Сједињене европске државе у чијем саставу ће бити и све државе некадашње Југославије.

Вук Драшковић, председник СПО, примајући делегацију Словеначке људске странке, "Танјуг"

Републиканац у служби његовог величанства

Ивица Дачић Задовољство је што се ово догодило док сам ја председник владе и председник партије која је наследница партије [КПЈ] с којом је било проблема за време Другог светског рата и после њега. [...] Ево, ја као републиканац сам ту да исправим грешке и допринесем националном помирењу.

Ивица Дачић, премијер Србије, поводом преноса посмртних остатака краља Петра Другог Карађорђевића у Србију из САД, "Бета"

Председник Републике као технолошки вишак

Ивица Дачић Мени је свеједно, ја сам премијер - али онда [Томислав] Николић не би имао шта да ради.

Ивица Дачић, премијер Србије, на изјаву патријарха Иринеја да је "Србији потребан краљ или цар", РТС

Један Тома мења све краљеве (и цареве)

Оливер Антић Он [Томислав Николић] је сад тај ујединитељ и објединитељ, као да је нека врста замене за краља.

Оливер Антић, саветник Томислава Николића, на изјаву патријарха Иринеја да је "Србији потребан краљ или цар", "Бета"

Без цара не ваља

Патријарх Иринеј Србији недостају цар или краљ, односно неки облик парламентарне монархије у којој би краљ био ујединитељ народа.

Патријарх Иринеј, након литургије поводом преноса посмртних остатака краља Петра Другог Карађорђевића у Србију из САД, "Бета"

Ћутање је знак одобравања

Зоран Станковић Србију је много коштала Милошевићева изјава "сви Срби у једној држави", а када Саљи Бериша исто то каже - онда стигне само млака изјава америчке амбасаде из Приштине. Како се то изрекне територијална претензија према четири земље - Србији, Македонији, Грчкој и Црној Гори, а нико од њих не изађе са неким ставом?

Зоран Станковић, шеф Координационог тела за југ Србије, "Кажипрст" на ТВ Б92