Милунка, Надежда и његова бака

Братислав Петковић Било је филмова који су стварали ружну слику о нама, почев од "црног таласа". Српски свештеник приказиван је као дегенерик, а народ као гомила дегенерика. Српска жена приказивана је у лошем светлу, као да нисмо имали Милунку Савић, ни Надежду Петровић, па и моју баку којој је муж 1912. отишао у рат, а вратио се 1918. Она је са двоје мале деце "прегурала" окупацију.

Братислав Петковић, министар културе и информисања, "Седмица" Радио Беогграда 1

Године које су нас отровале

Бора Ђорђевић Осамдесете су биле боље. Тада је и динар више вредео. Осамдесетих је било морала и више зезања. Деведесетих људи су почињали да заборављају да се смеју, а медији су форсирали хибридне песме, мешавину свега и свачега [...]. Деведесете су "отровале" генерације.

Бора Ђорђевић, кантаутор, "Балканском улицом" РТС-а

Лоше дете из добре куће

Бора Ђорђевић Моја покојна мајка је предавала српски и руски [језик], и бунила се што псујем у песмама - мада сам ја псовку користио као стилску фигуру, нисам псовао ради псовања. [...] Било је страшно да се дете из добре куће бави уметношћу. Уписао сам права и положио прву годину и два испита из друге - сада бих био пандур, али сигурно бих "забрљао".

Бора Ђорђевић, кантаутор, "Балканском улицом" РТС-а

Фин неки диктатор (и фашиста)

Силвио Берлускони "Расни закони" [из 1938. године] представљају најгору Мусолинијеву грешку, али је он, с друге стране, учинио доста добрих ствари у многим другим доменима.

Силвио Берлускони, бивши италијански премијер, поводом Међународног дана сећања на жртве холокауста, "Танјуг"

И Ноле вас љубљу

Новак Ђоковић Хвала, волим и ја вас!

Новак Ђоковић, српски тенисер, на скандирање публике "Ноле, ми те волимо" после освајања четвртог "Аустралија опена", РТС

Први пут с Ангелом на ти

Томислав Николић Посебно ми је било важно да се састанем са немачком канцеларком [Меркел]. [...] Први пут је и она сама рекла да разговара са човеком за кога зна да неће да обећа оно што не може да испуни - и да ће рећи унапред оно што не може да испуни.

Томислав Николић, председник Србије, на самиту латиноамеричких, карипских и држава ЕУ у Сантјаго де Чилеу, "Танјуг"

Једина могућа мисија (и оправка)

Дејан Савићевић Вучић би требало да ухапси једног тајкуна, да Звезду доведе на нулу и уложи још пет или десет милиона евра. [...] Долазак било кога, свађа са Човићем, све је то смешно кад је дуг 48 милиона евра. [...] Нити Џајић има чаробни штапић, нити га имају Човић и Вучић. Једино би онај шеик [...] могао да оправи Звезду.

Дејан Савићевић, председник Фудбалског савеза Црне Горе, о (физичком) сукобу Драгана Џајића и Небојше Човића, "Спортски журнал"

Задња линија

Небојша Ромчевић Ми смо на зачељу човечанства.

Небојша Ромчевић, драмски писац, "Блиц"

Паукова мрежа

Вук Драшковић Кад уђемо у Европску унију, на границе ће пасти паучина.

Вук Драшковић, председник СПО, "Блиц"