Дилери и девизе

Слободан Антонић Ми смо као наркоман кога је дилер навукао на дрогу [...]. Бриселски и вашингтонски естаблишмент нас је навикао на позајмице којима одржавамо ово мало стандарда што га имамо, док нам се привреда распада. [...] Свака озбиљна држава има план Б, поготово када су важне ствари у питању. А ови наши имају само један план - Брисел или смрт.

Слободан Антонић, социолог и политички аналитичар, "Вечерње новости"

Сведочанство из друге руке

Амфилохије [Слободан Милошевић] Позвао ме из Хага да будем његов свједок. Извинио сам се, нијесам могао, иако ми је срце говорило да треба то да испоштујем. Нијесам могао, јер су ми надлежни у цркви рекли да то не био било добро за мене као митрополита црногорско-приморског.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, на сахрани Борислава - брата Слободана Милошевића, НСПМ

Сведочанство из друге руке

Амфилохије Ако, међутим, нијесам отишао у Хаг да свједочим за њега [Слободана Милошевића], онда данас овдје на овом мјесту свједочим оно што сам требао и морао да кажем у Хагу – да они којима је требало да буде суђено и којима ће бити суђено пред судом Божјим, пред судом историје и правде.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, на сахрани Борислава - брата Слободана Милошевића, НСПМ

Спремни на жртве

Драган Ђилас Постоје два теоријска излаза од којих је само један реалан. То је [...] расписивање избора, који не одговарају ДС, јер се налази у процесу реформи, али одговарају Србији. Друго решење, које није реално, [...] је да се економски ресор у влади препусти људима из ДС, јер су стручни и доказали су се у Београду и Војводини.

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, РТС

Институција премијера није угрожена

Ивица Дачић Састајао сам се са Родољубом Радуловићем више пута пре 4-5 година, али тада нисам располагао податком да је тај човек део Шарићевог криминалног клана. [...] То је у тишини архивирано како би се искористило за притиске и уцене када за то дође време. [...] Оптуживан сам да сам издајник, ратни злочинац, алкохоличар... Идеја је да се покаже да сам неподобан за функцију премијера.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова и премијер Србије, Б92

Институција министра унутрашњих послова је угрожена

Ивица Дачић Зар ја треба да знам боље од полиције ко је припадник организоване криминалне групе? Ко данас штити контраобавештајно највише државне функционере? Да то неко ради, никада се не би десила ни ова "полицијска скривена камера".

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова и премијер Србије, Б92

Познати министар и мало познати премијер на непознатој телевизији

Гордана Суша Ако је Ивица Дачић - који као министар полиције и премијер има две секретарице, два шефа кабинета и два тима људи који комуницира са јавношћу, одлучио да дâ интервју непознатој телевизији и непознатој новинарки, и да уђе у непознати студио - то говори или да није довољно искусан или да је свесно прекршио процедуру.

Гордана Суша, новинар, о скривеној камери када је "водитељка" показала разголићено међуножје премијеру Дачићу, "Између два петка"