Србија ради, Азербејџан се гради

Томислав Николић Ми вас не зовемо да вас преваримо већ да остварите профит, а ми да почнемо да радимо.

Томислав Николић, председник Србије, у разговору са привредницима из Азербејџана, "Танјуг"

Превентивне ликвидације

Џулијан Асанж Позивам особље Беле куће да ми доставе информације о томе како се доносе одлуке о елиминисању особа за које се сумња да су терористи [...]. Не могу да замислим гори пад него да амерички функционер може арбитрарно да убија сопствене грађане по сопственој вољи, тајно и без јавног одлучивања.

Џулијан Асанж, оснивач Викиликса, за америчку телевизију ХБО, РТС

Степан Мијесић

Стјепан Месић Хрватска треба да спроведе одредбе Уставног закона о правима националних мањина [...]. Нико се у Вуковару није борио против ћирилице, него против агресије ЈНА и паравојних организација. А ЈНА је службено користила екавски говор и латинично писмо.

Стјепан Месић, бивши председник Хрватске, за ријечки "Нови лист" о службеној употреби српског језика и ћирилице у Вуковару, "Танјуг"

Аугијеве штале

Ненад Чанак Покрајински органи су, чак и када се ради о сумњама да је било злоупотреба, светлосним годинама иза републичке администрације. [...] Постоје медијски огранци подивљалих државних служби којима није проблем да оној мети која је одређена за само два дана на главу изруче тоне фекалија.

Ненад Чанак, председник ЛСВ, "Бета"

Носилац хашке споменице (брисање незаборава)

Наташа Кандић Хашки трибунал нам је одузео могућност да заборавимо прошлост. Наслеђе Хашког трибунала је веће и значајније од повремених грешака и пресуда без правног објашњења. Он нам свакодневно открива лица ратних злочинаца које скривају домаћи судови.

Наташа Кандић, оснивач Фонда за хуманитарно право (Србије) и члан УО Фонда за хуманитарно право Косова, "Данас"

Носилац хашке споменице

Наташа Кандић Добила сам пуно признања, пре свега међународних. У Њујорку је управо изашла књига "Правда у свету", посвећена тачно стотини људи заслужних за правду у свету. Међу именима попут Дезмонда Тутуа, Луиз Арбур, Ричарда Голдстона... налази се и моје. Time ме је два пута прогласио херојем Европе. И данас се због тога осећам помало нелагодно.

Наташа Кандић, оснивач Фонда за хуманитарно право (Србије) и члан УО Фонда за хуманитарно право Косова, "Данас"

Сплаварење Србијом

Драган Ђилас Дачић више нема кредибилитет да буде премијер. Влада се сама урушила [...]. Потенцијални партнери могли би да нам буду сви они који прихвате наш економски програм, осим Млађана Динкића. [...] Динкићев концепт економије је улагање у сплавове, а мој у пољопривреду, енергетику, ИТ сектор, образовање.

Драган Ђилас, председник ДС, интервју за "Блиц", "Танјуг"