Абер који сам чуо и у који не (желим да) верујем

Бранко Ружић Шта су радили БИА и тужилаштво од 2004. до 2007? Зар ја треба да верујем у причу да је ДСС финансиран 18 месеци по 220 хиљада евра месечно од стране [Шарићевог] клана? Не могу да поверујем и повежем господина Коштуницу с тим.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Тврђење које се (не) доказује

Александар Вучић Сада су избори у неколико војвођанских општина. [...] Радио станици где се појављују представници једне странке, врше исплату са покрајинског рачуна [...] под изовором помоћи програму националних мањина [...]. Да се не би трудили да ме демантују, имам доказе за то. [...] То је питање свих наших навика и морамо да се променимо.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Рад и скоро ништа више

Александар Вучић У ових шест месеци нисам позвао ниједног главног уредника новина да тражим неки хвалоспев, јер [...] знам шта новинари мисле о мени после [Закона о информисању из 1998. године]. С друге стране, мислим да радом и марљивошћу човек може да постигне оно што новине не могу да сакрију, нити да му науде.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Постоје само два одговора и оба су погрешна

Александар Вучић Да није Мирослав Мишковић пуштен из затвора, рекли би - Вучић се додатно свети. Да је пуштен, рекли би - Вучић се договорио и узео паре. У овој земљи - шта год и како год да учините, није добро. То сам научио.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Нека буде борба непрестана

Александар Вучић Мислим да нисам толико глуп да помислим да ће мој политички и лични крај бити срећан. Неће. Они који мисле да сам им крив не верују да имају посла са институцијама, већ са једним човеком [...]. Они који имају стотине милиона евра сигурно неће сачекати доношење правосудних пресуда, а да ништа не предузму.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Помагај пријатељу (у невољи)

Александар Вучић Мом добром познанику, господину Хојзгену, који је један од најмоћнијих људи у Европи - рећи ћу да би недобијање датума [почетка преговора са ЕУ] била ужасна вест за Србију. Извињавам се, пријатељу, али макар део тог терета преузмите и ви - иако то није ваш него наш посао. [...] Неки су са испуњених 0 или 1 посто захтева добијали [уступке] на "дођем ти".

Александар Вучић, вицепремијер Србије, о састанку са "десном руком" немачког канцелара Ангеле Меркел, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Банана у кабаници

Вук Драшковић Тајне службе, шверцери и криминалци су та мафија. Сценаристи и стратези хокеја на Банани су та иста мафија, а њихова политичка кабаница су уставобранитељи. Програм им је: Косово у НАТО и ЕУ, а Србија у преамбули Устава.

Вук Драшковић, председник СПО, "Блиц"

Они долазе (преторијанска гарда)

Вук Драшковић Зло им је увек било врховно добро. За њих нема среће без несреће. [...] Они побеђују и кад се причини да губе. Као 5. октобра 2000. године. Сетимо се само оних наоружаних серијских убица Службе, њених шефова и генерала, које је ДОС, тобожњи победник, славио као јунаке и ослободиоце.

Вук Драшковић, председник СПО, "Блиц"

Свете институције под благословом Приштине

Вук Драшковић Већ у априлу, могуће је постизање споразума о укидању локалних институција државе Србије на КиМ и формирању институција косовских Срба, а то се не сме дозволити. Не због нашег народа на КиМ, него због мафије, која пљачка и уништава Србију, а себе назива државом Србијом и чуварем "светог Косова".

Вук Драшковић, председник СПО, "Блиц"

Сузе смехотреснице

Драган Ђилас [Економски] план је плод мојих разговора са успешним привредницима [...], мојих искустава из привреде, као и вођења највећег буџета у Србији, београдског. [...] И смех и сузе су добре за здравље, тако да [критичарима програма] препоручујем да се определе за било коју од две варијанте.

Драган Ђилас, председник ДС-а, представљајући економски програм странке, "Блиц"

Невиност премијера и кривица министра унутрашњих послова

Александар Вучић Верујем да Ивица Дачић није починио кривично дело, али ја се ту ништа не питам, већ надлежни државни органи. [...] Жестина којом су се појављивале информације нанеле су штету земљи. Наше је да то поправимо.

Александар Вучић, вицепремијер Србије и координатор служби безбедности, "Став Србије" на ТВ "Прва", "Блиц"

Канцелар-амбасадор са официрским звањем

Енвер Хоџај Ја цитирам оно што је постигнуто споразумом. Обе стране су се сложиле, док је госпођа [Кетрин] Ештон то потврдила премијеру Тачију да ће назив канцеларије бити - Канцеларија за везе Републике Косово у Србији. Не кажем да ће то бити амбасада.

Енвер Хоџај, "министар иностраних послова Косова", за "Коха диторе" о официрима за везу у Београду и Приштини, "Бета"

Ислеђивање и гуслање за све паре (ТВ претплате)

Омер Карабег Иако живим у Прагу, пратим програм РТС-а и поредим га са чешким јавним сервисом, који је неупоредиво квалитетнији. Када они доведу премијера или председника у Дневник, новинари само што им гаће не скину, инсистирају на одговорима, не допуштају им да гуслају своју причу.

Омер Карабег, новинар прашке "Слободне Европе" и некадашњи уредник ТВ Београд, "Блиц"

Њима су га таквог дали

Чедомир Јовановић ДС изгледа може да постоји само ако је власт, а таква странка не може да тражи ништа више од мене осим критика. [...] ДС је направио Ивицу Дачића политичарем, а СНС га таквог преузео и [...] довео на место председника владе.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Фонет"