Чисти дуси

Александар Попов Морају одговарати и они чије су идеје покренуле хорде пљачкаша, злочинаца и убица. Он [Добрица Ћосић] је заокупљен великим епским питањима крви и тла. Они су опчињени мапама, а не људима и њиховим судбинама. Он је злодух и ситни паланачки политикант.

Александар Попов, директор Центра за регионализам, на представљању књиге "Босански рат Добрице Ћосића" Мухамеда Мујкића, "Бета"

Бесна кожа

Синиша Павић Тесна кожа се с временом претворила у лудачку кошуљу из које је немогуће изаћи.

Синиша Павић, драмски писац, према НИН-у

Криминалци у лошем друштву

Јово Бакић Добро јесте ако Србија добије датум. Али, џаба нама све ако нам је пола политичке олигархије у вези са криминалцима високог ранга.

Јово Бакић, социолог, "У центру" ТВ "Студио Б", "Између два петка" Радио Београда 1

Воле Двери, не знају да Ангела воли њих

Владимир Павићевић СНС је постала миљеник Немачке, а у исто време нижи ешалони странке настављају да раде исто као раније – у Новом Саду су на власти са Дверима.

Владимир Павићевић, доцент ФПН-а и један од оснивача Нове странке, "Један на један" РТВ-а

Куповина поклона

Владимир Павићевић Александат Вучић је схватио да се [од ЕУ] више ништа неће добити на поклон, што Борис Тадић није успео да разуме до краја другог мандата.

Владимир Павићевић, доцент ФПН-а, о посети српске делегације Берлину, "Један на један" РТВ-а

Господари кључева (и калауза)

Сузана Грубјешић Србија је у овом тренутку реално најближе добијању датума преговора. Немачка је кључна земља, јер у Бриселу се дешава, а у Берлину решава.

Сузана Грубјешић, потпредседник владе за евроинтеграције, током посете српске делегације Берлину, "Данас"

Напредак (после кога нема назад)

Александар Вучић Сви саговорници у Немачкој рекли су да је Србија у претходних шест месеци напредовала више него неколико претходних година.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, РТС