Несрећна случајна коинциденција

Пентагон Несрећна је коинциденција да су пакети с храном, који се падобранима избацују над Авганистаном, и садржај касетних бомби исте боје - жуте. Избацили смо летке у којима се објашњава зашто не треба дирати једне, а зашто се може прилазити другима.

Пентагон, саопштење

Држимо се закона као пијан плота

Зоран Ђинђић Неки људи траже привилегије. Они не желе закон, већ траже лиценцу како би постали националан ТВ канал, мада у овом тренутку већ имају свој ТВ канал и то без лиценце. Према томе, они то раде илегално. Међутим, ми то прихватамо, јер и сви остали независни електронски медији тако раде у Србији. Поједини независни новинари су веома гласни у својим критикама, али ми као Влада не можемо да учинимо ништа ни позитивно ни негативно у односу на новинаре. Ми немамо легалну основу за притисак на независне медије, нити уопште на медије у Србији. Неки од њих су наши пријатељи, али ми сад имамо у Србији нов систем којим желимо да свима пружимо равноправан приступ националним изворима. Ако је неко био веома храбар у време Милошевића, даћемо му орден, али не ТВ канал. Канал це добити путем тендера и то на истој основи као и сви остали.

Зоран Ђинђић, премијер, у америчком "Институту за мир", одговарајући на "конкретан приговор дирекције Б92 и АНЕМ о не/додељивању нових фреквенција"

Архивирана брука

Изјаве.нет Пејин је у 'Комуни' Раје Поповића, пред изборе 2000, писао: 'Отпор подржавају Војвођанери или војвођанске усташе, затим они који за себе кажу да су демократе и слични. Они су сви заједно натољупци... Гледао сам маратонске демонстрације у Београду и слушао рику демонстраната. Све је било у знаку мржње, претеривања и обмане... Ово показује да они који су прихватили Отпор имају епилептичан мозак и заједно са страним чиниоцима настављају политичко мучење земље'.

Кикиндске, о Јовану Пејину, новом директору Архива Србије, изабраном на "инсистирање ДСС-а"

Добра карма

Изјаве.нет Војислав Коштуница је једна кармичка личност која има задатак да нешто уради у свом животу и то мора да уради што квалитетније јер његов живот овде није случајан.

Зорица Цветковић, астронумеролог, "Зона сумрака"

Лоша карма

Астра група Богољуб Карић јуче није допутовао из Москве, а госпођу Мирјану Марковић није имао прилике да сретне или чује неколико година уназад.

Астра група, чланица система БК, у саопштењу

Лоша карма

Изјаве.нет Изјава Богољуба Карића да му прете атентатом је највероватније тачна, али тај планетарни утицај више изгледа као претња по његов иметак или дом него као опасност по живот. Ипак, из његовог хороскопа, због немања потпуних података - немамо време рођења - тешко се може закључити ко кога обмањује - он државу или држава њега.

Зона сумрака, "астро скенер" Богољуба Карића

Лоша карма

Љубомир Маџар Лично не познајем ниједног успешног бизнисмена који је противник власти. Зато не мислим да је било шта нелегално што је Богољуб Карић био у добрим односима са Милошевићем и тадашњом влашћу, као што ме и не чуди што жели да буде у добрим односима са садашњим државницима.

Љубомир Маџар, бивши председник Управног одбора Г17 плус а садашњи ректор Универзитета Браће Карић, "Данас"

Постоје келнери без доктората?!

Гашо Кнежевић Нама су потребни образовани људи. Инжењер је много бољи келнер од келнера који није инжењер.

Гашо Кнежевић, министар просвете, "БК"

Увек (ми је) најтеже

Изјаве.нет Не могу тачно да се сетим, било је више најтежих дана...

Томислав Петровић, председник Скупштине општине Смедерево, на питање "који му је био најтежи дан", ТВ Смедерево

Генија за предлоге

Изјаве.нет То је генијалан предлог, заиста.

др Драган Анђелковић, потпредседник Скупштине општине Смедерево, на питање "шта мисли о идеји да се у Смедереву отвори Саветовалиште за самохране мајке", "Седмица"

Пре(на)читани

Свет Један средњошколац упро је прстом у фотографију Џона Ленона и саопштио свом компањону: 'Ово је Данило Киш'. Други се успротивио: 'Није!'. После краће расправе обогаћене пежоративима заједнички су закључили да није, пошто су Данила Киша малопре видели на штанду, 'тамо у средини', како пије кафу.

Свет, са сајма књига

Фудбалска критика

Изјаве.нет Никшићани су играли срчано и синхронизховано, готово без грешака у додавању, и доста мука су задали 'Сартиду'. Фудбалери 'Сартида' су, по правилу, лопту готово увек додавали противницима.

М. С. П., извештач "Блица" са утакмице "Сартид"-"Сутјеска"

Постојим, дакле, најбоља сам

Рушка Јакић Постојим јер мислим да сам најбоља.

Рушка Јакић, водитељ на ТВ "Пинк", "Врањске"