Хелсиншки одбор за људска права Америке

Соња Бисерко САД су имале кључну улогу у одбрани Муслимана у Кувајту, Босни и на Косову, што их чини јединственим у погледу толерантног става према исламском свету. Европска антиисламска параноја била је нарочита видљива на Балкану у односу на Муслимане; све је урађено да се наводно спречи стварање 'исламске државе' у срцу Европе, без обзира што су они де факто били стварне жртве агресије и геноцида... И сама Србија треба да се суочи са својом паранојом када је ислам у питању, а која је базирана на предрасудама и незнању. Последњи ратови више су оголили православни фундаментализам, посебно у РС, него исламски у Босни и на Косову.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права у Србији, "Хелсиншка повеља"

Све је исто само Вука нема

Вук Драшковић Разлика између тероризма Слободана Милошевића и 'демократије' Ђинђића и Коштунице је разлика између стрељања и вешања. Много су исти, каже Отпор. Гори су од истих, кажем ја.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "Данас"

Пљујем, псујем и не пребацујем комунистима

Ненад Чанак Нисам био спреман да организујем насилни тип спровођења те воље, па сам дошао сам и сам откинуо таблу, испљувао је и испсовао да неком не бих правио непријатности.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Блицњуз"

Пљујем, псујем и не пребацујем комунистима

Ненад Чанак Ја премијеру Ђинђићу не верујем када обећава да ће нешто урадити за Војводину. Ево само мог личног примера. Још је у марту с њим договорено да ће у такозваној 'расподели одговорности' ЛСВ имати носиоца функције председника управног одбора НИС-а и за то место сам ја предложен. Мени, узгред, до тог места није стало, али ми не вреди да то говорим јер многи мисле да се ја ту борим за неки свој интерес.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Време"

Пљујем, псујем и не пребацујем комунистима

Ненад Чанак Комунистичка је измишљотина то да Војводина уопште буде у Србији. И ако имам нешто да пребацим комунистима, то имам да им пребацим.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, на прослави годишњице Уније социјалиста Војводине

Божа полицијска Дерикожа

Миша Бркић 'Шта то радите, зашто проваљујете, уаа, држ'те лопове', викао је у шали на Горанку Матић и аутора овог интервјуа савесни грађанин Стојан Церовић испред зграде министарстава Владе Србије у петак пола сата иза поноћи. Баш кад рекосмо 'чекамо Ђелића', улазна врата откључао је излазећи из мрачног хола разбарушени буновни полицајац цедећи кроз зубе 'ви сигурно код Ђелића'. 'Аха', промумламо ми цвокоћући, а он каже: 'Од њега не можемо да тренемо, тај с посла иде у четири ујутру. Фала богу наспаваћемо се пет дана док је министар Божа у Америци'.

Миша Бркић, у "Времену"

Комбиновано бело

Изјаве.нет На улици сам неком типу завршио квотер, узео 20 марака и са њим кренуо преко Славије. Ту нас заустави пандур и тражи личне карте. Овај лудак вади своју, а унутра му хероин. Помислим, сад смо најебали. Пандур вади пакетић и пита: ‘Шта ти је ово?’. Овај каже комбиновани прашак, а пандур га љубазно замоли: ‘Извини, можеш ли да ми даш да попијем, страшно ме боли глава?’, и глупи пандур узме четврт грама хероина и попије, ту пред нама, без воде. Каже: 'Много ти хвала дечко' и пусти нас да идемо... Како је било пандуру не знам, али сигурно три дана није знао где је.

Александар Стојанић, бивши наркодилер, "Ексклузив"

Латинске сентенције и српске секвенције

Зоран Анђелковић Баки Морам да вам кажем једну секвенцију.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, у емисији "Није српски ћутати", "БК"

Глуперде лутају далеко

Изјаве.нет Један младић је постао веома популаран, иако није победио, само зато што је изрекао глупост. Рекао је да не зна ко је Шекспир, јер не гледа фудбал.

Нина Михајлов, продуцент емисије "Циркус Воајер" на "ТВ Кошава", о популарности актера "стварне телевизије", "НИН"

Обичне и п... у души

Оливер Мандић Испоставило се да су сви они слабићи према женама. И да су њима жене диктирале њихову уметност. Какве то везе има са браком. Какве то везе има са породицом. Зато ја не водим жену на ручак, не водим је на вечеру. Не удварам се. Кажем – хоћеш ли да даш пичке. Она каже – хоћу или нећу. Шта ћеш да попијеш, хајд, здраво. А неко коме та да пичке, он се жени.

Оливер Мандић, музичар и ратник, "Профил"

Обичне и п... у души

Јелена Голубовић Код управника позоришта ми највише смета што су искомплексирани и духовно ретардирани, јер не схватају да је успех представе и њихов успех. Немам ништа против тога да ми се мушкарци удварају, али одвратно је када манипулишу својим положајем. То и нису мушкарци него хермафродити. Длакави, а п... у души.

Јелена Голубовић, редитељка представе "Она мора да га има", "Блиц недеље"

За неколико (хиљада) година

Лав Гершман За неколико година требаће вам много пара да бисте дошли у Србију и ту се населили. Странци ће плаћати много новца да би добили наше држављанство. Наш пасош биће вреднији од француског.

Лав Гершман, бели маг који се сели у Републику Српску, "Зона сумрака"