Ако сам шпијунирао за њих, да ми умре ЦИА

Момчило Перишић Оптужбе за шпијунажу [у корист САД] наместили су ми колеге из ДОС-а уз помоћ неких стручњака.

Момчило Перишић, генерал недавно ослобођен у Хашком трибуналу, "Упитник" РТС-а

Нецрквени великодостојник (који плаћа порез)

Никола Самарџић Не желим да говорим о цркви, као што сматрам да црквени великодостојници немају права да говоре о политици. Оног часа када говоре о политици, морају да почну да плаћају порез. Нека патријарх прво плати порез, па нека каже шта мисли о Косову.

Никола Самарџић, професор историје и оснивач Либералног покрета Србије, "Кажипрст" на ТВ Б92

Фалсификат скупљи од оригинала

Скендер Хисени Држава Косово не треба и не би смела да се гради на неистинитим и фалсификованим премисама, као што су разна обећања за инвестиције и помоћ.

Скендер Хисени, бивши "шеф дипломатије Косова", о "појединим признањима независности Косова" која су резултат подмићивања, "Бета"

Извозимо проблеме и не нудимо ништа

Мирослав Лајчак Нове чланице не треба у Унију да "увезу" проблеме. Шта значи ширење ЕУ? То није ништа друго него пријем чланица, које су на то у потпуности припремљене. Чланство у ЕУ није поклон нити хуманитарна помоћ.

Мирослав Лајчак, шеф дипломатије Словачке, "Танјуг"

Шулцова унија

Мартин Шулц Национални суверенитет се у Европи заснива на подели власти: имамо владе које парламенти могу да оборе и судове који пазе да се правила поштују. У институције ЕУ уграђени су само делови тог оквира, али не и подела власти. То је оно што ја зовем Франкенштајновом Европом.

Мартин Шулц, председник Европског парламента, на трибини о будућности ЕУ у Хамбургу, "Танјуг"

Довољно развијени за Африку (и скривено богати за Европу)

Сулејман Угљанин Животни стандард у недовољно развијеним општинама у Србији ближи је афричком него европском, али су та подручја скривено благо за будуће инвеститоре.

Сулејман Угљанин, министар без портфеља, "Танјуг"