Испуњавање необећања

Жарко Кораћ Добро, то што је обећано није урађено, али урађено је много тога што није обећано.

Жарко Кораћ, потпредседник Владе Србије, "Врањске"

Испуњавање необећања

Драгор Хибер Предизборна обећања ДОС да чланови управних одбора неће примати плате нису изневерена. Рад у управним одборима врло је напоран и не видим разлог да би се тиме неко бесплатно бавио.

Драгор Хибер, потпредседник ГСС-а, најављујући тужбу против "Гласа јавности" због информације да му је плата као председнику Управног одбора Телекома 100.000 динара

Матурски рад на тему медија

Веселин Симоновић Министар Михајловић је најавио на конференцији за штампу да ће организовати ту хајку на мене и понудио је помоћ полицајцима који хоће да туже новине, и Демократска странка је у свом саопштењу позвала полицајце да туже новине. Михајловић ме не чуди, он је Милошевићев ђак, научио је како треба владати када се дочепа власти, мало ме чуди једна странка која има тај префикс 'демократска', али и они су на власти па се све може.

Веселин Симоновић, главни и одговорни "Блица", после кривичне пријаве тринаест припадника МУП из Ниша, "Слободна Европа"

Национализација приватизоване владе

Велимир Илић Нова Србија је писмено више пута тражила консултације с мандатаром око формирања Владе Србије. Ђинђић нас, међутим, није удостојио било каквог одговора. Он је потпуно приватизовао Владу и из личне нетрпељивости покушава на сваки начин да маргинализује нашу партију.

Велимир Илић, приватник и председник Нове Србије, "Глас јавности" од 12. јануара 2001

Убити министра ругалицу!

Данас Изјава првог званичника постмилошевићевске Србије који је дошао у посету Загребу, једноставно, звучи невероватно; као да те речи није изговорио председник Грађанског савеза Србије него један од његова два претходника на функцији министра спољних послова, Владимир Јовановић, или Живадин Јовановић. Свилановићево помињање Јасеновца у контексту 'изражавања жаљења' скандалозно је и шокантно, подсећа на најстрашније дане шовинистичке ратнохушкачке пропаганде у којој је оправдање за сва злодела налажено под геслом 'а шта су тек они нама радили'. Груби је фалсификат да су за тачну оцену инвазије Југословенске народне армије и свеколиких паравојски на Вуковар неопходни историчари... Горан Свилановић наругао се хрватском народу... Шта ће нам образовани шеф дипломатије кад у суседној држави варира светоназор сваког накупца са кванташких пијаца диљем Србије. И шта ће нам Странка српског јединства кад имамо оваквог председника Грађанског савеза.

Данас, редакцијски коментар листа о загребачком извињењу Горана Свилановића

Стратегија опозиционе љвраке на власти

Драган Маршићанин Деловаћемо у складу са Пословником и са пуном одговорношћу. Не осећамо обавезу да убрзано пунимо салу. То је обавеза оних на власти. Они су у томе мајстори.

Драган Маршићанин, потпредседник ДСС-а, "НИН"

Косовска интифада по лалински

Димитрије Боаров Чанков шал је косовски шал, није само палестински. И сад, кад Милошевић није хтео да да човеку са шалом аутономију, на крају ми морамо да идемо уз пратњу Кфора по Косову - ако се усудимо. Признајем, ја не разумем добро политички маркетинг, али изгледа да има неке ефекте. Јер, ви знате ону чувену максиму: важно је да се о вама пише, макар и добро.

Димитрије Боаров, новинар "Времена, "НИН"

Родољубиво домољубље

Бора Ћосић Мени не смета да неко има религиозна схватања, али ми смета да се то натура као једна духовна перспектива једне средине која је то, ја мислим, одавно превладала. Ево баш се сад неки испред нас љубе трипут... Све је то једно ретроградно стање. Да не говоримо што та биста Дражи Михаиловићу и даље стоји на Равној гори, замисли да се негде у Немачкој дигне споменик Хесу, или горе на северу оном Квислингу, или Петену у Паризу? Па мој ход кроз књижаре - цела ова поплава краљевског, религиозног или чисто четничког шунда. Да ли је, заиста, духовна ситуација ове књижевности сведена на Мому Капора и неколико сличних аутора? Па и Михајло Лалић је био неки ниво. Али они сада немају ни Михајла Лалића, имају неке протуве које се провлаче на теме родољубља или домољубља или општег патриотизма.

Бора Ћосић, писац, грађанин света и Берлина, у посети Београду, "Б92"

Алан Форд, Сони Бој Вилијамсон... ко беше трећи?

Богољуб Карић Не треба заборавити да су и Форд, и Сони, па и БК кренули из гаража до светских висина.

Богољуб Карић, бизнисмен, "Политика"

Сиви економисти

Радио Како бих имао добар живот са 150 марака плате? Па то ни најбољи економиста не би могао да реши а не ми 'уличари'!

Радио "Слободна Европа, улични продавац у анкети

Певачица која пева?!

Ђоле Ђогани Знам да ће људи причати и ово и оно, али временом ће све постати јасно. Весна заиста пева! У тренутку када се многе ствари мењају набоље и у смислу ауторских права и у музичком смислу, а и да бих ја отишао корак напред – била ми је потребна певачица која пева.

Ђоле Ђогани, вођа групе "Ђогани фантастико", о новој певачици, "Тина"