Представа је стигла, сире!

Душан Ковачевић Сналажење у немаштини и експеримент звани "уштеда у култури" учинио је да се праве представе без сценографија, без костима... Најјефтинија могућа представа биће она у којој неће бити ни глумаца.

Душан Ковачевић, драмски писац, "Блиц"

Бриселско патосирање

Александар Вучић Онда су у једном тренутку помислили да ће то са Ивицом [Дачићем] да заврше, пошто сам ја био сувише 'тежак'. Ивица је био коректан и рекао је да ништа неће без Вучића. Рекао сам - само ви пробајте да видим шта ћете да завршите. Пошто нам тамо нису дали никакву нормалну фотељу, после 12-13 сати преговора легао сам у оделу на патос, заспао сам и чекао да ме обавесте како ништа нису урадили.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, после парафирања бриселског споразума са Приштином, РТС

Непријатне лекције из пристојности

Александар Вучић То је било интересантно. Они су се у једном тренутку бахато понашали. То је, наравно, био пристојан речник. Они су у једном тренутку поскидали сакое. Ја сам био непријатан. То је, ваљда, наш посао. Нећу да се таквим глупостима хвалим.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, о преговарачком тиму Приштине у Бриселу, РТС

Уместо Скендербега - Вучић!

Александар Вучић Подразумева се да наша деца неће учити да је Скендербег највећи национални јунак, већ ће учити да су то Карађорђе, Милош и остали српски јунаци.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, после парафирања бриселског споразума са Приштином о заједници српских општина, РТС

Пољубац за страшну ноћ

Ивица Дачић Питао сам високу представницу за спољну политику Кетрин Ештон да ли ће Србија добити датум. Одговор је био потврдан. Ештонова је рекла: датум се подразумева.

Ивица Дачић, премијер Србије, после парафирања бриселског споразума са Приштином о заједници српских општина, "Блиц"