Транспарентна, само се не види

Војислав Коштуница Из редова самог ДОС-а се већ дуго води антицрногорска и антијугословенска кампања, једна транспарентна опструкција.

Војислав Коштуница, председник, на ГО ДСС

Зна знање

Карла дел Понте Мислим да Американци не знају довољно о нашој истрази, а ако неко нема податке о истрази не може да даје процене.

Карла дел Понте, на опаску новинара "Репортера" да је америчка администрација незадовољна оптужницом против Слободана Милошевића

Аветиња прошлости

Зоран Ђинђић Суђење Милошевићу почиње да личи на неку шпанску серију са 50 или 500 наставака, где се појављују чак и неки авети прошлости, неки Бакали, или не знам ко.

Зоран Ђинђић, премијер, у Ужицу

Суд(бина) и коментари

Ненад Љ. Стефановић Камо среће да се Милошевић бавио адвокатуром уместо политиком.

Ненад Љ. Стефановић, извештач "Времена" из Хага

Суд(бина) и коментари

Изјаве.нет Џефри Најс [заменик Карле дел Понте] је већ добио надимак Црна Гуја.

Драган Илић, ТВ манијак "Времена"

Суд(бина) и коментари

Изјаве.нет На посредан начин суди се свима који су гласали за Милошевића и свим идеолозима пројекта који је био такав да је Милошевића изабрао за извођача. Милошевић јесте био главни извођач радова, али у изведби тога пројекта учествовали су многи: милион на Ушћу, милион на Газиместану, они који су бацали цвеће на тенкове у Београду, они који су ишли да руше Вуковар...

Небојша Реџић, новинар из Црне Горе, "ВИН"

Обешчасти прво себе

Петар Луковић Зато што одбија да испоручи ратне злочинце који се слободно шетају београдским улицама, као што су Милан Милутиновић, Драгољуб Ојданић, Ратко Младић, Веселин Шљиванчанин...

Петар Луковић, коментатор и члан Суда части НУНС-а, Интернет билтен "Института за извештавање о рату и миру - IWPR"

Обешчасти прво себе

Изјаве.нет За уреднике су предвиђене и посебне казне од 30.000 до 100.000 динара уколико се неко у објављеној информацији означи учиниоцем кривичног дела пре правоснажне судске одлуке.

нацрт Закона о јавном информисању, у изради учествовао и НУНС

Петог, у праскозорје

Душан Влатковић Новом гувернеру дао сам подршку још 5. октобра 2000. године.

Душан Влатковић, бивши гувернер НБЈ, "Дневник"

Имамо ли више награда или књига?

Предраг Чудић Што рече савезни ex-министар културе: мало је награда колико имамо добрих писаца, а писаца имамо више него књига.

Предраг Чудић, књижевник, о 390 наших књижевних награда, "Време"

Интернет наш дај нам данас

Изјаве.нет Зашто је дошло до подела у оквиру хришћанских цркава? Поред осталог и због недовољне комуникације. Сигуран сам да је тада постојао Интернет да би то било много теже.

монсињор Еугенио Сбарбаро, папски нунције у Београду, "НИН"

Чуд(н)о

Веран Матић Чудно је и то што се мој досије у полицији завршава 1993, уз образложење да 'нема потребе за даљим надзором због видне деполитизације Б92'!

Веран Матић, главни и одговорни уредник "Б92"

Велики брат Карић

Љубомир Маџар Познато је да Карић није био само миљеник, него и жртва претходног режима, нарочито када је размишљао да се кандидује за председника. Ја као човек кога претходни режим није практично угрожавао, имам за Карића велики респект и, у тој димензији, респект за Карића као жртву режима.

Љубомир Маџар, ректор Универзитета "Браћа Карић" и један од оснивача Г17 плус, "Блицњуз"

Зебра плаве крви

СПО После недавно постављене зебре за Ђинђићевог Крцуна, Чеду Јовановића, уследила петиција посланика ДОС са захтевом да се у скупштински ресторан постави посластичарница са асортиманом који приличи бечкој аристократији.

СПО, саопштење

Брозоморно

Изјаве.нет Броз је у разговору надгорњао и једног Иву Андрића.

Василије Калезић, писац, "Експрес"

Бука, љутња и бес

Милан Ст. Протић Свилановић је имао среће што смо се срели тек када су ме прошли љутња и бес. Да ми је онда био под руком, не би се добро провео. Знате, ја умем да будем виолентан када сам много љут.

Милан Ст. Протић, ex амбасадор и функционер ДХСС-а, "Блицњуз"

Није што смо наши...

Изјаве.нет Сигурно да сам за потпуну аутономију [Војводине]. Имам чак и праунучиће и знам шта нам треба. Боље да ми будемо овде него са стране да нам командују. Са стране кад дођу, то не вреди, ми смо наши и готово. Боље је наше него туђе. Њихово ми не треба, туђин нека седи са стране.

Јорданка Вујновић, у анкети листа "Панчевац"

Суд(бина) и коментари

Данас Једна југословенска новинарка, која се на моменат уживела у Слобину ефектну улогу адвоката и констатовала како врло добро води процес, одједном се тргла и наглас рекла: "Још би му све и поверовала, иако га добро знам, да није причао о својој породици као о свецима и анђелима. Ту је погрешио, јер кад знам истину о томе, онда морам да се тргнем и помислим - како тек фолира за све остало"!

Данас, извештај са суђења Слободану Милошевићу у Хагу