Не прекидај Вучића док прича са собом (и закључује)

Александар Вучић Мени је веома мило да Вас слушам, али дозволите да и ја кажем неку реч. Да изађем ја, ако Вам је лакше да сами разговарате и износите закључке?

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, у обраћању Ољи Бећковић, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Његов грех што је био мој лош министар

Борис Тадић Мој министар спољних послова није добро радио свој посао. Своју функцију је више користио за личну промоцију и посвађао је Србију с многим земљама.

Борис Тадић, почасни председник ДС-а и бивши председник Србије, о Вуку Јеремићу, према "Утиску недеље" на ТВ Б92

Наша кућа путујућа (у месту)

Душан Ковачевић Ми седимо, а државе долазе и одлазе. Замисли оне што морају да путују, па на авион, па да се троше. Код нас лепо легнеш у једној, пробудиш се у другој [држави].

Душан Ковачевић, драмски писац, "Блиц"

Мртвило је прелазно (и заразно)

Душан Ковачевић Када је [представа] премијерно изведена 1996, очекивали смо да ће мука у којој смо били проћи, да ће се десити нешто велико и све кренути набоље. Али десило се све што се десило и ето нас данас, мртвији него икад.

Душан Ковачевић, драмски писац, о својој представи "Лари Томпсон или трагедија једне младости", "Блиц"

Кроз Србију и прашуму

Миодраг Зец Кад дође страни инвеститор у Србију као да је дошао у џунглу, па га водамо да га не изуједају локални тигрови. Не може се то решити са ловочуварима. Све личи на оно када Енглез пође у лов у Африку и унајми седам Црнаца да му носе носиљку, терају комарце итд.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, о амбијенту пословања, инвестицијама и агенцији SIEPA, "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1

Везиста за жирафе, зебре и обичне грађане

Драган Марковић Палма (Су)власник "МБ гас оил" Миле Брежанчић купио је жирафу Јагодини, а не мени лично да би ми се одужио што сам га спојио с бившим министром Оливером Дулићем. Ја помажем свима који му се обрате за помоћ и бар једном недељно зовем неког министра, јер обични људи не могу да дођу до функционера.

Драган Марковић Палма, председник ЈС и председник Скупштине Јагодине, после сведочења у истрази против Милета Брежанчића и бившег помоћника министра Небојше Јањића, РТС

Назив који асоцира на гламур (и погром)

Назив који асоцира на гламур (и погром) Овај назив је дат из чистог незнања. Девојке које су радиле у књиговођству су предложиле назив и ја сам прихватио, јер асоцира на свадбе, ресторан, гламур.

Славиша Стоилковић, власник нишког ресторана "Crystal night/Кристална ноћ", који је за потребе СПЦ прославе Миланског едикта на један дан преименован у "Crystal light/Кристална светлост", "Јужне вести"