Непријатељ који (из Вучића) вреба

Владимир Павићевић Позива се на Макса Вебера, којег није читао или није разумео. Али ја Вучића могу да посматрам кроз парадигму Карла Шмита, јер у сваком човеку који понуди критику проналази непријатеља којег треба уништити. За оне који су се прилагодили, чувају се споредни прилази ка његовој трпези. И сада постоји једна врста грабежи за мрвицама са стола Александра Вучића.

Владимир Павићевић, заменик председника Нове странке, о првом потпредседнику Владе Србије, "Кажипрст" на ТВ Б92

(Вучићев) ритам нереда

Владимир Павићевић Постоје основи за поређење Александра Вучића са Милошевићем. Склон је акумулацији ванинституционалне моћи - покушава да изађе из оквира права и настоји да приграби надлежности и моћи које нису његове. Хоће да одређује цене малина, њива и хотела, да се бави фудбалом... Хоће да направи од себе човекобога и намерно одржава стање нереда.

Владимир Павићевић, заменик председника Нове странке, о првом потпредседнику Владе Србије, "Кажипрст" на ТВ Б92

Поседнут опседнутошћу

Чедомир Јовановић Зашто сте опседнути мојим односом са Александром Вучићем?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, у полемици са Драганом Ђиласом, "Упитник" РТС-а

Вук на Вучића своје право има

Вук Драшковић Ви знате да су СПО и СНС већ увелико у многим коалицијама на локалу. Изразили смо заједнички став о заједничком наступу и на парламентарним изборима, СПО-а на листи СНС-а, али ће се о томе када дође време изјаснити страначки органи обе партије. Ко је то предложио, потпуно је небитно. То је предложила реалност. Србији се много жури.

Вук Драшковић, председник СПО-а, после разговора са Александром Вучићем, "Танјуг"

Шкарт дипломатија (почетак и енде)

Иван Мркић Ево, да ме ставите уза зид и припретите не знам чиме, и питате кога бих предложио за амбасадора у Вашингтону, ја не знам. Треба да буде добра личност, образована, да зна језик савршено, да воли САД, али не толико да заборави на своју земљу. Ја то овде немам. Енде. Исто је за Пекинг.

Иван Мркић, министар иностраних послова, тврдећи касније да је "таблоидно интерпретиран" упркос аудио снимку интервјуа, "Блиц"