Улазак у протекторат

Небојша Медојевић Добро је што улазимо у процес протектората ЕУ и да нас више нико неће питати како ћемо излазити из кризе.

Небојша Медојевић, директор подгоричког Центра за транзицију, у Бечу

Утеривање слободе и просперитета у кости

Би-Би-Си Америка неће оклевати да нападне прва ако се осети угрожена од стране терориста или других држава. Више бисмо волели да делујемо уз подршку међународне заједнице, али смо, уколико то није могуће, спремни да ступимо у акцију сами, користећи своје право на самоодбрану... Америка ће искористити свој положај како би ширила слободу и просперитет у свету.

Би-Би-Си, из нове спољнополитичке доктрине Бушове администрације

Било ми је први (и последњи) пут

Херта Дојблер Гмелин Буш жели да скрене пажњу са проблема унутрашње политике. Тај метод је понекад разборит. Хитлер је то такође урадио.

Херта Дојблер Гмелин, немачка министарка правде, која то неће бити у новој влади, "Швабишес тагблат"

Садам је најгори

Џорџ Буш Садам Хусеин је терорисао своје суседе и народ више него што је то радио Милошевић.

Џорџ Буш, председник САД, "Б92"

Једина у Слобе

Мирјана Марковић Слободан Милошевић се не осећа изданим јер сам ја једина особа која га стварно може издати.

Мирјана Марковић, супруга, лондонски "Индипендент"

Шарм који је отишао у легенду

Оља Бећковић 'Добар дан, ја сам, овај... Оља Бећковић... новинар Студија Б.' Онда је он мени пружио руку и рекао: 'Добар дан, ја сам Слободан Милошевић', и то је било потпуно феноменално. 'Да-ли-бисте-овај-нешто-хтели-да-кажете-за-овај-Студио-Б.' А онда је он, онако легендарно шармантан, рекао: 'Свакако, али неком другом приликом.' И онда су ми дали да радим 'Утисак недеље'.

Оља Бећковић, глумица и новинарка, "Репортер"

Вредни шакали а безвредни људи

Мило Ђукановић Они се понашају као шакали и нису достојни црногорске традиције. Ти посланици су прилично неуки и неиживљене инаџије, шарлатани и безвредни људи...

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, о опозиционим посланицима, на предизборном митингу у Плужинама

Вредни шакали а безвредни људи

Весна Перовић Реч шакал се користи као терминолошка ознака претежно у мафијашким клановима, а политичке поруке о безвредним људима упућиване су са највиших државних врхова јавности само у време нацистичке Немачке.

Весна Перовић, председник црногорске Скупштине из редова Либералног савеза, "Политика"

Стари српски позоришни поредак

Љубивоје Тадић На челу ове куће увек су били људи блиски власти.

Љубивоје Тадић, глумац, управник Народног позоришта у Београду и члан ПДС-а, "Викенд Данас"

Године су прошле пуне мука

Милорад Вучелић Када сам био на функцији, биле су то године велике муке и никада се нисам осећао нешто важним. Тек сада када видим ове који су данас на положајима, помислим да сам и ја могао да се правим важним и значајним док сам био власт.

Милорад Вучелић, социјалиста, "ИД"

Новинар сам, тог се стидим

Богдан Тирнанић Кад упалите ТВ данас, ви се сусрећете са гомилом вимена, односно женских груди које су одавно прерасле нормалну величину и које су, наравно, откривене, као и дугачке ноге. Само је памет скривена.

Богдан Тирнанић, новинар, "НИН"

Новинар сам, тог се стидим

Богдан Тирнанић Будући да од тих именованих јунака нашег доба једна особа уопште није новинар (мада се труди годинама), да друга само придржава микрофон како би бадава јела и пила по светским ресторанима, да је поменут и психијатријски случај неописиве мржње, да има професионалних подрепаша (сви), слуга свију власти, ове постојеће нарочито, и да им је колективна писменост равна сваком ђаку прваку, etc. - моја припадност тој групи не чини ми част. Не чини ми ништа.

Богдан Тирнанић, новинар, о свом месту у пет најпоштованијих новинара, са Бојаном Лекић, Миром Адањом-Полак, Петром Луковићем и Александром Тијанићем, "Национал"

Лажни сведоци и прави извештачи

Ненад Љ. Стефановић Што се мене тиче, како сам и обећао, ја се о хашком извештавању са сведоцима, активистима и агитаторима више нећу расправљати на страницама 'Времена', па макар се они сваке недеље изнова представљали као обични читаоци. Немам иначе ништа против да се у некој паузи суђења сретнемо, попричамо и заједно попијемо пиће. Може и у кафићу 'Лажни сведок' који се почетком октобра отвара недалеко од зграде Трибунала.

Ненад Љ. Стефановић, извештач из Хага, пошта "Времена"

Те метак не пробива

Изјаве.нет Овде смем да наведем једну малу шалу која је у време непрекидне антисрпске кампање у Немачкој препричавана: 'Питао неки тата свог малог сина шта жели да буде кад порасте? Одговор гласи: Србин. А зашто? Зато што су Срби бесмртни'.

др Живојин Дацић, Форум Срба у Немачкој, пошта "Времена"