Ко није за туђе, није ни за своје

Ивица Дачић Када одемо у неки општински одбор, кажу нам да запошљавамо само „туђе“. У партији ће да ме убију кад ово чују – ако будем у некој следећој влади, ма не треба ми више ниједно место у предузећима. Шта ће ми то? Само проблеми.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, о пословању „Галенике“ и „Србијагаса“, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Казаљка (и рецка) на кредит

Ивица Дачић Кажете да сам ја мењао мишљење. Остале политичаре не можете више да пратите, јер мењају мишљење брзином казаљке на сату. Ја нудим резултате, а они траже „кредит“, рецку. Реч је о моменту у којем имате неки став. Још је Влада Булатовић Виб рекао – у рату се за јуриш јављају најбољи, а у миру најгори.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, о Бриселском споразуму са Приштином, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Кад Бориса поседну визије и халуцинације

Ивица Дачић Сада као Тадић има визију; видим да је то ставио на билборд. Где му је била визија последњих осам година? Је ли „прогледао“ после отцепљења од ДС-а? Да ли ико верује да је Ђилас више крив за пропаст ДС-а на изборима 2012. него Борис Тадић? Сада Тадић као Домановићев вођа каже – имам визију, само су ми очи затворене.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Кад ја дунем, испратим госте и ватру сунем

Александар Вучић Знате, нећу пред Хрватима, нити пред било којим другим нашим гостима, да говорим лоше о неким другим Србима који помињу „украјински сценарио“ у Србији. Надам се да се наши гости из Хрватске нису наљутили.

Александар Вучић, први потредседник Владе у техничком мандату, на оптужбе Борислава Стефановића (ДС), према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Причешћен к’о почашћен

Ивица Дачић Ви мене питате зашто сам познавао неког за кога нисам знао чиме се бави. Шта је са онима који су с њим радили? О мени је написано више негативних текстова у нашој штампи, него о Бин Ладену. Ја сам се на Хиландару причестио и нисам се тамо молио за себе, него да Србија зна шта може да нас чека у будућности.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, о Родољубу Радуловићу (алиас Миша Банана), према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Први пут с Вучићем на купање

Драгољуб Петровић Први пут за 20 година сам добио позив од компаније „Делта“ и то за отварање хотела „Краун плаза“, када сам упознао Мишковића. Тражио сам тада шалтер где деле лову за новинаре, али тога није било. Ствара се атмосфера да смо плаћеници Мишковића, који је успешнији бизнисмен од овог Вучића – у чијој биографији је до пре две године на сајту СНС писало да је оживео ноћно купање у хали „Пинки“. Сада оживљава „Београд на води“; занима га све што има везе са водом.

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста листа „Данас“, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Слика која отклања бол (у кичми и глави)

Драгољуб Петровић Људи нису рационални и као да су хипнотисали Вучићем, као оним Аланом Чумаком – руским видовњаком чије су слике наши људи лепили на фрижидере, па су имали плацебо ефекат да им је боље. Тако су „лечили“ лумбаго, ишијас, мигрену. Тврди се да ће земљи бити боље ако залепи слику месије, Вучића, на фрижидер, а није тако.

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста листа „Данас“, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Боцка, блато и шутка

Драгољуб Петровић У време претходне власти постојала је одређена контрола таблоида, али тада се људи нису линчовали и шутирали док су у блату, већ су се величали одређени људи а боцкала опозиција.

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста листа „Данас“, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Не веруј политичарима када лажу

Ивица Дачић Никад не верујте политичарима кад кажу „никад“. Сви који о мени и СПС говоре да смо највеће зло ни сами у то не верују; јер знају да ће трчећим кораком доћи у владу у којој се налазим.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, „Политика“