Рашки пашалук

Чедомир Јовановић Нећу да плашим Србију Санџаком. Зовите ви то Рашка област, ја то зовем Санџак зато што сам тако научио.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП, у пријепољском селу Бабине, портал „SandžakPRESS“

Најбогатија сиротињска партија

Слободан Лаловић Колико знам, ДСС је сиромашна странка. Нема за плате људима који тамо раде, тако да сумњам да је финансирају тајкуни. Могуће је да је добијала донације у време борбе против Милошевића, али када данас повремено свратим у странку – нема пара.

Слободан Лаловић, члан Економског савета ДСС-а, предизборни панел „Блица“

Председник и спахија

Драган Шутановац Председник Републике више од двадесет година живи од политике, на буџету. Данас прима плату од 140 хиљада динара, а супруга му је незапослена. Одакле му иметак? Да ли га је стекао законито или незаконито? Од којег рада је стекао? Тако што је зидао мостове? Одакле му кућа на Дунаву?

Драган Шутановац, функционер ДС-а, о Томиславу Николићу, предизборни панел „Блица“

Реформе се мажу на хлеб

Ивица Дачић Веома је важно да се сагледа реалност и колико људи може да издржи те реформе, јер реформе не смеју да поједу људе.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, „Између два петка“ Радио Београда 1

Лева скретања на десници и левици

Ивица Дачић У Србији постоје само два јака, профилисана политичка концепта – умерена левица, а то је СПС и странке око ње, и умерена десница којој припада СНС и странке окупљене у коалицији са њом. Остале странке су само лева сметала.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, „Танјуг“