Зна Расим

Расим Љајић Чак и да смо прешли цензус, шта нам значи пет посто у оваквој констелацији снага? Ми постојимо само четири године и ја нисам могао да глумим великог хероја и храбро „погинем“ идући самостално на изборе. Нисам сâм, водим неке људе који су пошли због неке идеје и ово је пут сазревања те идеје.

Расим Љајић, председник СДПС и коалициони партнер СНС, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Стоп (не)насиљу над В.

Небојша Човић Вујошевић лаже и болестан је од мржње. Доста повлачења пред будалаштинама и силовања српског спорта. [...] Ми смо до сада добили милион и сада захтевамо од Вучића да нам се исплати још 500.000 евра. У противном и ми ћемо морати да претимо и рекетирамо као што то ради Вујошевић.

Небојша Човић, председник КК „Црвена звезда“, на изјаву Душка Вујошевића, „Блиц“/Б92

Мартовске иде

Душан Ковачевић Питам се да ли је случајно да се ове године Дан позоришта обележава 27. марта, познатог по чувеном узвику о робу и гробу. Јесте, то је ове године случајност. Оно што није случајно јесу прилике у српском позоришту налик робу и гробу.

Душан Ковачевић, драмски писац и директор Звездара театра, „Блиц“

(Спасен) на правди Бога и Динкића

Расим Љајић Када је формирана влада, SIEPA и туризам је требало да припадну мом министарству. Међутим, ми смо тада били политички мали, УРС је био јачи и од њега је зависила влада – и они су узели и туризам и агенцију SIEPA. Тако да ме је Бог спасио, иначе бих ни крив ни дужан настрадао.

Расим Љајић, министар трговине и телекомуникација у техничком мандату, о хапшењима бивших директора агенције SIEPA, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Зна бањалучки баја шта ради (и говори)

Милорад Додик Људи моји, што онај БН лаже. [...] СДС мисли да треба да водимо политику додворавања, као што је радио Мирко Шаровић – па je OHR-у био најбољи и најлепши. Јесте ли видели колико су плакали за њим? Мојим доласком на власт то се променило. Рекао сам: је*** те OHR, какав OHR више. Онда су они почели да галаме, а ја сам им рекао: „Ало, ја сам овде главни баја“, што би ови са БН рекли.

Милорад Додик, председник Републике Српске, на скупу Странке независних социјалдемократа, о бијељинској ТВ БН, ТВ БН

Јака кичма главу чува

Срећко Михаиловић Најмању цену политичког савеза са Вучићем платио би Дачић, а Вучић ће највећу цену дати за Дачића. С друге стране, Вучића би мало коштао савез са било којом другом странком, али би све друге партије платиле превелику цену - јер ће изгубити и оно мало присталица које сада имају. [...] Загрљај напредњака ломи кичму.

Срећко Михаиловић, социолог, уочи формирања Владе Србије, НИН

Осмеху се у зубе не гледа

Александар Вучић Што се осмеха тиче, то ми слабо иде. Грађани се не љуте, иако су заслужили најшири могући осмех.

Александар Вучић, председник СНС, према НИН-у