Милошевић, то смо сви ми?!

Срђа Поповић Милошевић је, то морамо да признамо, уживао огромну популарност и имао велику подршку за многе ствари које је радио, и његов режим је био легитиман. Не само да је био легитиман, него је имао плебисцитарну подршку. Ту подршку је задржао све до 2000, кад је за њега и поред свега гласало око два милиона људи.

Срђа Поповић, адвокат и оснивач "Времена", "Данас"

Ђаволски глупо

Иван Торов Први вођа је у Хагу, произведен је нови, аутентичан, принципијелан и упоран до бесвести... Пева му Бора Чорба, славе га Никола Милошевић и Матија Бећковић, где ли је само још – Мила Штула. Па да ђавољи плес поново почне. Овог пута по 'вођиној' формули – '666'.

Иван Торов, новинар, "Хелсиншка повеља"

Без (зле) намере

Драган Маршићанин Немамо намеру да учествујемо у јавном лагању грађана Србије о томе колико је средстава утрошено у изборним кампањама.

Драган Маршићанин, шеф изборног штаба Војислава Коштунице, "Политика"

Без (зле) намере

Драган Маршићанин Председничка кампања Војислава Коштунице коштала је 18.580.000 динара.

Драган Маршићанин, шеф изборног штаба Војислава Коштунице, конференција за новинаре

Да политичари буду (нај)безобразнији!

Александар Кравић Новинари су од 5. октобра 2000. године безобразнији од политичара, који им то толеришу.

Александар Кравић, функционер Лиге социјалдемократа Војводине, несуђени директор ТВ Нови Сад и члан бенда Ђорђа Балашевића, о новосадском "Радију 021"

Да политичари буду (нај)безобразнији!

Александар Радовић Ја знам да би Чанак највише волео да ја сада изјавим 'шта хоће та свињетина, нека врати онај ауто што је прошле године узео од РУЈП-а', али ја то нећу изјавити. Иначе, сваких месец дана ја му шаљем допис да врати тај ауто, али он се не обазире.

Александар Радовић, доскорашњи директор Републичке управе јавних прихода, на оптужбе Ненада Чанка да је "напустио земљу и да му је полиција за петама", "Блиц"

Пакао на добром путу

Јован Дуловић Неко очигледно чисти или покушава да очисти све оне који много знају... Подсећам на један интервју српског премијера Зорана Ђинђића из августа ове године: на питање о својим везама са фамозним сурчинским кланом, Ђинђић је одговорио да 'човек мора да има пријатеље и у паклу и у рају'. Али, после мора да рашчисти са паклом. То би отприлике била нека метафора.

Јован Дуловић, новинар "Времена", о последњим убиствима, "Слободна Европа"

Здраво, православно, српско и неосуђивано

Изјаве.нет Саборни храм је започео да се гради прилозима побожног народа Уба и Тамнаве, али је могао бити настављен, једино великом несебичном помоћи главног ктитора господина Станка Суботића. Слободно можемо рећи – да није њега, не би било ни овакве цркве, ни овако уређене црквене порте са пратећим објектима у Убу. Наш ктитор потиче из породице која је одана својој православној вери, његови родитељи редовно похађају сва света богослужења. Станко Суботић је пореклом Убљанин и Тамнавац и о њему и његовом раду најбоље знају његове комшије и његови суграђани. Ни у једном суду ове земље никад није био осуђен. Оптуживан је и пре суда и судске пресуде, осуђиван од оних који генерално осуђују све оно што је здраво, православно и српско попут загребачког 'Национала' и његових овдашњих експозитура.

Црквена општина Уб, саопштење

Пљачка столећа

Јездимир Васиљевић - газда Језда Покраден сам, комплетно!

Јездимир Васиљевић - газда Језда, према "Блицњузу"

И тебе (ни)сам сит кафано!

Весна Ракић-Водинелић Ваља знати да зидове клуба 'Јелена' красе платна Лубарде, Милосављевића, Узелца... што је већ знак транзиције ка озбиљним уметничким објектима. Браћа Карићи ће временом научити да је таква платна боље држати у приватним но у јавним просторима, а ако се не могу уздржати од излагања – да је право место музеј, а не кафана. Међутим, да ли ће нова српска политичка елита икад научити да се не плеше, не пева, не седи и не једе са онима које је та иста елита означила као Милошевићеве неоправдано привилегисане профитере?

Весна Ракић-Водинелић, професор Правног факултета у Београду, о прослави четрдесетогодишњице прве плоче Битлса у клубу Браће Карић, уз присуство Радмиле Хрустановић, Александра Влаховића, Горана Питића и Гордане Матковић, "Данас"

Далеко им нијема кућа

Изјаве.нет Само несрећа наше подијељености и наших сујета може нас одвратити од рушења режима који Немањиће претвара у Нијемањиће, нијемо им све било као што им је нијема Дукљанска академија наука.

Зорица Тајић-Рабреновић, црногорска предизборна клетва, "Монитор"