Коме тамо певају?

Александар Вучић Због чега мислите да неко данас пева: „Вучићу, хомосексуалче“? Сада треба да се правдам јесам ли или нисам. Због тога што сам потрошио толико времена, имао толико брига, потрудио се да многима помогнем око пореза, да неке научимо како и шта да ураде. Јесам ли их ја организовао да вичу против мене? Биће да су неки други.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о навијачима и спортским клубовима, „Упитник“ РТС-а

Деведесетпеточасовна радна недеља (за шефа кабинета и дужа)

Александар Вучић Морамо да радимо више. Никада не радим краће од 12 сати, а понекад радим и 19 сати дневно. Ја то не тражим од свих људи у јавном сектору и у влади. Не могу да нађем шефа кабинета који ће да устане сат времена пре мене и легне сат времена после мене.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о свеобухватним реформама Србије, „Упитник“ РТС-а

Други човек (шармантнији од првог)

Александар Вучић Господин Дачић је бољи политичар од мене, што сам му и рекао данас. Он је вероватно и шармантнији и боље уме неке ствари да каже па је рекао: „Нисмо ми који треба да одређују, већ најјача странка…“ Рекао сам му: „Стани, Ивице! Хоћу да чујем шта је то друго…“

Александар Вучић, председник СНС, о програму будуће владе који је написао, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Обилазак бункера

Велимир Илић Поносан сам био када сам посетио Ирак и када ме је њихов министар водио да ми покаже објекте које су изградиле фирме из Србије. Све су преживеле рат и бомбардовање, и зато ми је потпредседник њихове владе казао да ће свака наша фирма добијати посао без тендера.

Велимир Илић, министар грађевине и урбанизма у техничком мандату, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Да нам живи Живка

Душан Ковачевић О Нушићу су нас учили у школи [...] да је био критичар буржоаског света који се урушио и нестао зато што је био труо. И показивали то на примерима Јеротија, Живке министарке, групације неодговорних и смешних. У то време од Живке је прављена карикатура. А она је данас дијагноза. И жива је да живља бити не може, зато јој је и име Живка.

Душан Ковачевић, драмски писац, о премијери представе „Рођендан господина Нушића“, „Блиц“

Срећна нова 1924.

Душан Ковачевић Нушићев роман „Деветсто петнаеста“ је прича о инвалидима, а пре пар дана су у Нишу организовали протест инвалиди из последњих ратова. И, онај ко не верује, нек узме „Политику“ с почетка новембра 1924. На све стране написи како никако да се формира влада јер су почеле разне игре, а траже се људи од знања и који ће помирити разлике у партијама. И то траје ли траје.

Душан Ковачевић, драмски писац, о премијери представе „Рођендан господина Нушића“, „Блиц“

Извиривање из блата

Ранка Савић Приватни сектор се суочава са вишком запослених и грца у неликвидности, [...] налази се у блату из кога само пар очију вири. Не знам како је мандатар замислио да приватни сектор прихвати „партијски запослене“ и „нераднике“ из јавног сектора?

Ранка Савић, председник Асоцијације слободних и независних синдиката, о предлозима Александра Вучића, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Лекција из тачеризма

Александар Вучић Знате, Маргарет Тачер је имала сјајну реченицу: „Најбоље реформе донете су уз противљење народа“. [...] Пензионери, али и сви остали могу мирно да спавају, јер Србија има план за будућност.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о свеобухватним реформама Србије, „Упитник“ РТС-а

Није што су моји, али стварно су најбољи

Александар Вучић Можда ћу претерати, али млади људи који су дошли са Лазаром Крстићем могли би да воде америчке Федералне резерве. Да ли ће остати, зависи и од њега. Он је увек за оштрије мере, дубље и снажније реформе, а нисам сигуран да смо у стању да спроведемо и овако дубоке реформе.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о министарству финансија, „Упитник“ РТС-а

Певај, Дачићу! (Гратис распевавање)

Александар Вучић Признајем своју политичку грешку у размишљању како да се троши државни новац. Зато ћемо основати фонд за болесну децу, а мање новца ће ићи у Звезду и Партизан. Па нека ми 17.000 пута скандирају... како оно иде, Ивице? Знам да се некима од његових свиђају те песме.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, на гостовање Небојше Човића и Душка Вујошевића у „Утиску недеље“, „Шта радите, бре?“ РТС-а