Дозволите ми да им се обратим (и да их посечем)

Лазар Крстић Мислим да ћемо морати да се обратимо и пензијама крајем ове године.

Лазар Крстић, министар финансија, најављујући смањење пензија, „Упитник“ РТС-а

(Не)забораван тип

Маја Гојковић Да, [остајем на Твитеру], али тренутно не могу да се сетим свог пасворда, па ћу морати да зовем стручњака да ми помогне како да поново будем активна.

Маја Гојковић, председник Скупштине Србије, у интервјуу за „Данас“, према „Истиномеру“

Пред циљном неравнином

Кетрин Ештон Да сам на вашем месту, никад не бих сумњала у капацитете овог човека да обори рекорд када је реч о временским роковима. Дивно је видети у Србији како се крећете ка чланству у ЕУ.

Кетрин Ештон, висока представница ЕУ за спољну политику, о Александру Вучићу у Скупштини Србије, „Данас“

Обећана земља

Данијел Сервер Београд је много пута поновио да неће признати „једнострано проглашену независност“ Косова. Али нико не признаје независност, коју проглашавају они који је желе, у овом случају не једнострано већ у сагласности са Европом и САД. Велика Британија није никад признала независност САД, што је био драматичан и битан политички потез, али нема правно дејство.

Данијел Сервер, професор међународних студија на Универзитету Џон Хопкинс, „Peacefare“/„Нови стандард“

Никад срећан, једва задовољан

Данијел Сервер Ако Србија не жели да ускоро призна Косово, најлакше би било да му дозволи приступање УН. То не би у потпуности задовољило, али би сигурно представљало добар корак. Србија је централна земља Балкана, не само кад се ради о његовој географији већ и о судбини региона. Али она не може да стоји на путу напретка Косова, а да не наруши и сопствену будућност у ЕУ.

Данијел Сервер, професор међународних студија на Универзитету Џон Хопкинс, „Peacefare"/„Нови стандард"

Реплика премијера

Ивица Дачић Иако ово није део протокола, као што знате - ја нисам протоколаран тип, желео бих да господину Вучићу поклоним реплику митског бића Грифона из манастира Раваница. То је митско биће са телом лава и главом орла, и симболизује лављу снагу и орловску мудрост. Нека га срећа прати и Бог да му помогне.

Ивица Дачић, новоизабрани министар иностраних послова, на примопредаји премијерске дужности са Александром Вучићем, „Шта радите бре?" РТС-а

Мисли(м), дакле заповеда(м)

Блиц 1. Рад и штедња су Господ Бог твој. 2. Не иди у превремену пензију; немој јој се клањати, нити јој служити. 3. Не узимај узалуд имена своје странке. 4. Уздај се у се, поштуј успешније од се’. 5. Не сумњај у „Београд на води“. 6. Не укради туђег новца. 7. Бави се приватним бизнисом. 8. Светкуј ЕУ, да ти добро буде. 9. Слави школе и образовање, да дуго поживиш на земљи. 10. Не пожели службенога аутомобила.

Блиц, из чланка „Десет Вучићевих заповести“

Шестогодишњи сан

Ивица Дачић Испунио сам свој сан и сан мог оца полицајца, био сам на челу српске полиције.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, после примопредаје дужности министра полиције након шест година мандата, „Блиц“