Тачка на К(оридоре)

Александар Вучић Извините, први пут вам неко најпрецизније каже када ће све да буде готово. Тачка, све готово. Ја их не молим. Ја претим онима који не извршавају обавезе. Јесте, ја сам тај лош полицајац. За народне паре ћу да претим, не претим за себе ништа, претим за народ. Да вас обавестим, Азербејџанци годину дана пре рока завршавају пут Љиг-Прељина.

Александар Вучић, премијер Србије, најављујући завршетак Коридора 10 и 11 у интервјуу за „Недељник“, портал СНС

Само да нам амбасадор (Кирби) дâ лек

Александар Вучић Ја не бих то смео да кажем, али мислим да је он најбољи амерички амбасадор од свих досадашњих и мислим да ће се са тиме сложити и сви грађани Србије. То је човек који кристално јасно говори шта је најбоље за Србију, никада не улазећи у личне сукобе и личне односе.

Александар Вучић, премијер Србије, о Мајклу Кирбију у интервјуу за „Недељник“, портал СНС

Није Слоба (за све) крив

Љубодраг Дуци Симоновић Ми, спортисти, доживели смо распад Југославије на својој кожи далеко пре него што је до њега званично дошло. У Љубљани, у граду у којем смо постали прваци света само неколико година раније (1970), добио сам невиђене батине и доживео да ме навијачи „Олимпије“ шутирају и ударају песницама док нисам изгубио свест. Тада Милошевић није постојао у политичком животу.

Љубодраг Дуци Симоновић, публициста и бивши кошаркаш, тврдећи да се за њега СФРЈ распала још 1971, НИН

Бог је стигао

Александар Вучић Запослени у општини мора да буде у 7.30 на послу и сачека онога ко тражи неку дозволу, неки оверени папир или документ. Мора да га сачека као Бога, јер је плаћен од тог човека. Рађено је озбиљно истраживање, које је показало да људи у јавном сектору раде просечно 2,5 до 3 сата, од 9.30 до 12.00. Овако, нека дође у 7.30 и нека до 8 попије кафу, али ће радити до 12 и добићемо сат времена више.

Александар Вучић, премијер Србије, најављујући и да ће школске 2014/5. часови почињати од 7.30, „Бета“

Востани, Ивице (пре 10 сати)

Александар Вучић У 7.28 сам се јутрос возио лифтом и ишао пешице по згради владе и видео како људи долазе на посао. Никоме није лако да устане, али се јасно види да та мера доноси обавезност и све нас наводи на већу одговорност. Дачић, кад год је могао, није устајао пре 10 сати, а сада и он мора раније да устане.

Александар Вучић, премијер Србије, о новом радном времену у јавном сектору, „Бета“

Српске пушкице

Милан Ћулибрк Да ли би неко у Србији урадио исто што и Аленка Братушек, која је поднела оставку на премијерско место јер је изгубила на изборима за лидера своје странке Позитивна Словенија? Кладим се да би. Скоро сви. Не верујете? Братушекова, пошто није успела да поново победи на изборима за председника странке, решила је да оснује нову.

Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник НИН-а, НИН

Најбоље тек долази (за оне који преживе)

Срђан Вербић Јесам изненађење Владе, али тек ће бити изненађења кад будем почео да радим.

Срђан Вербић, нови министар просвете, науке и технолошког развоја, према НИН-у