Ко није против нас, са нама је

Најџел Фериџ Биће евроскептика на крајњој десници, евроскептика тамо где смо ми, али и међу комунистичким партијама. Не планирамо да идемо у кревет са било ким од њих, али можда ћемо исто гласати и, ко зна, можда ћемо успети да зауставимо и успоримо доношење неких закона.

Најџел Фериџ, председник Партије за независност Велике Британије, уочи избора за Европски парламент, „Око магазин“ РТС-а

Дођоше дивљи и пођубрише питоме (евроунионисте)

Слободан Антонић Операција „убијања главног конкурента“ не би била успешна да читава водећа гарнитура евроуниониста није била трула и корумпирана, [...] да су сви они просто морали завршити, како то марксисти веле, „на ђубрушту историје“. Иронија је, међутим, да их је на ђубриште послала политичка екипа која је још некомпетентнија, лажљивија, бахатија и корумпиранија од њих.

Слободан Антонић, социолог, о евроунионистима (ДС, Г17/УРС, ЛДП) и СНС, НСПМ

(Продати) веру за двопек

Слободан Антонић Тадићев и Вучићев режим отворено су пропагирали „промену свести“ у Срба. И као да се ове, 2014. године, та промена коначно одиграла. Срби су, гласајући на изборима, пристали на логику: хајде да стару породичну икону дамо за нови тостер. Но ми смо дали икону у замену за пуко обећање. И тако смо „од великог народа постали мала светина“.

Слободан Антонић, социолог, НСПМ

Покрштавање малих зелених

папа Франциско I Хришћани не могу да затворе врата било коме ко тражи да буде крштен, чак и ако су то зелена бића с дугачким носевима и великим ушима, као што их деца представљају на цртежима. Ако сутра, на пример, стигне експедиција Марсоваца и неки од њих дођу код нас, а један каже: „Ја желим да се крстим,“ шта ће онда бити?

папа Франциско I, обраћање после мисе, „Танјуг“

Кога сви зову, није му ни до певања ни до осмехивања

Александар Вучић Рекао сам данас у Сарајеву да немам три или две политике, једну у Москви, другу у Вашингтону, једну у Сарајеву, другу у Београду или Бањалуци - говорим увек исто. [...] Овде није било много декларација, а ја нисам домаћине могао да одушевљавам шармантним приступима, јер не умем ни да се осмехујем, ни да певам, ни да играм.

Александар Вучић, премијер Србије, РТС

Волим(о) те, будало мала

Александар Вучић Ја сам рекао мом пријатељу и председнику Републике Српске господину Додику: „Ти, Миле, знаш колико ми волимо Републику Српску, исти смо народ, колико је поштујемо, колико поштујемо и тебе и руководство Републике Српске“. Он је рекао - „Знам“.

Александар Вучић, премијер Србије, „Ал Џазира“/„Блиц“

Јавља ми се пројекат "Сарајево на води"

Александар Вучић Сутра у БиХ долази шеик Абдулах ал Нахјан, брат шеика Мохамеда који је сјајан човек. Питали су ме шта мислим о БиХ, ја сам рекао све најбоље, а мислим да је њима стало до мог мишљења.

Александар Вучић, премијер Србије, приликом посете Сарајеву, „Танјуг“

Мислим (и) да добро знам о чему говорим

Лазар Крстић Имамо потенцијал од 500 до 700 милиона евра. То је нешто што се не може остварити данас-за-сутра. Сви који причају супротно, рекао бих да не знају о чему причају. Морамо да изградимо институцију Пореске управе. Ми смо кренули са аналитиком, сада знамо ко су они који плаћају и ко су они који не плаћају порез.

Лазар Крстић, министар финансија, најављујући оштрију борбу против „сиве економије“, гостујући на РТС-у