Неисељени остаци

Адем Демаћи На Косову и даље делују остаци режима Слободана Милошевића, његова обавештајна служба и исти они који су изазвали рат на Косову. Они су срушили православне цркве [у Ђураковцу и Љубову] да би изазвали реакцију међународне заједнице пред посету генералног секретара УН Косову.

Адем Демаћи, председник Одбора за људска права Срба и Албанаца на Косову и саветник "председника Владе Косова", "Радио-телевизија Косова"

Хоће да нас раздвоје ови Западњаци зли

Изјаве.нет Запад хоће Србији да преотме ирачко тржиште.

Сами Садун ал Кенани, амбасадор Ирака у Београду

Шарам(о)-барам(о)

Изјаве.нет Договорили смо се да се гласачки листићи имају исти облик шаре као за претходне изборе јер је то најпрактичније, да боја буде 'шамоне' – то је нека врста драп или прљавобело...

Љиљана Бенаћ-Шантић, секретар Републичке изборне комисије

Господин министар

Филип Шварм Став ДОС-а некако најбоље изражава Владан Батић – није важан председник Србије док је ту Влада у којој је он министар.

Филип Шварм, у "Кикиндским"

Пољубац човека-премијера

Небојша Бакарец Након свега није нам потребан Ђинђићев пољубац смрти.

Небојша Бакарец, члан Председништва ДСС-а, "Данас"

Не изађи и гласај!

Драган Маршићанин Неизлазак на изборе представљао би глас за Ђинђића.

Драган Маршићанин, шеф изборног штаба ДСС-а, "РТС"

Самар(ићанин)

Зоран Ђинђић Избор председника није моја надлежност. Тај самар председничких избора није мој и не желим да га носим... Створена је болесна ситуација да ако избори успеју, Ђинђић је поражен, а ако избори пропадну Ђинђић је крив.

Зоран Ђинђић, премијер, "Вечерње новости"

Властодржачка парализа

Драгољуб Мићуновић Данас се јавља феномен излива власти у мозак, па су људи паралисани за нормалну комуникацију. Надам се да је код мене то оштећење мање.

Драгољуб Мићуновић, председник Већа грађана Савезне скупштине, "Блиц"

"Крмећи кас"

Драгољуб Марковић Ова земља је идеална за профит.

Драгољуб Марковић, власник сурчинског "Крмиво-продукта", "Време"

Скраћена поређења

Наташа Мићић Више бих волела да ме пореде с Индиром Ганди или Маргарет Тачер него с Никол Кидман.

Наташа Мићић, председница Скупштине Србије, "Блиц"

Сиротињо, и ЦИА-и си тешка

Мирјана Марковић Моје књиге су преведене на 23 језика. Део хонорара сам добила, остало никада. Скоро сам се видела са неким обавештеним странцима, који су ми рекли: 'Па ЦИА зна да ви немате ништа'. Хоћу да вам кажем: вероватно је већина шефова држава богата. И зато вероватно нико не верује, не да ми нисмо богати, да смо сада скоро сиромашни.

Мирјана Марковић, супруга, "НИН"

Паразити и остали дегенерици

Љубодраг Дуци Симоновић Ја сам пишао крв за ову земљу, освајао медаље... А ви [из Отпора] сте паразити! Сви сте ви дегенерисани!

Љубодраг Дуци Симоновић, бивши кошаркаш а садашњи публициста, ТВ "Пинк"

Повратак ратника

Изјаве.нет Ја сам се вратио са ратишта, нема жена и деца шта да једу, нико ме не гледа, по болницама се вучем, доктори ми кажу – ко те тер'о тамо, тако да ми је то страховито било да сам стотину пута помислио – боље да сам погинуо, него што сам се вратио у таквом стању... Ми смо обесправљени, немамо као инвалиди никаква права. Дошли су нам на власт малтене сви који су бежали од позива и не могу они нас да разумеју.

неименовани ратни инвалид, "Радио Б92"