Талас је претходио (првој) наредби

Синиша Мали Такве тврдње су безобразлук. То уопште није тачно. Та наредба није дошла пре таласа, него је талас дошао много пре тога. Тиме смо спасли десетине хиљада живота.

Синиша Мали, градоначелник Београда, на оптужбе да је 16. маја позвао Обреновчане да остану у својим домовима, „Бета“

Добричин тестамент

Душан Ковачевић Био је дете села, младић револуције, човек политике и на власти и против власти, писац сопствене судбине и судбине народа. Његови романи ће остати споменик XX веку запамћеном као национална трагедија. „Време смрти“ је тестаментарно дело српске књижевности.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, на вест о смрти Добрице Ћосића, „Блиц“

Славково пророчанство

Бранка Прпа Мирјана Марковић га је оптужила да је шпијун. Славко ми је испричао за тај разговор. Он је њој рекао: „Ја ћу бити мртав, али ти и Слоба ћете висити на Теразијама.“

Бранка Прпа, супруга убијеног Славка Ћурувије, сведочећи у Тужилаштву за организовани криминал, „Блиц“

Будите људи (иако сте власт)

Александар Вучић Замолио бих локалне власти - немојте да шаљете држави двоструко веће рачуне. Ми нећемо никога у свету да лажемо, нећемо да лажемо наше пријатеље.

Александар Вучић, премијер Србије, поводом штета које су проузроковале велике поплаве, РТВ

Против затвора

Ненад Чанак Овај статут о коме се говори и за који се стално спомиње реч консензус, „јер је за њега гласало четири петине посланика“. Хајде да видимо ко су ти посланици - видећемо да су то или чланови владајуће већине или они који се боје затвора.

Ненад Чанак, председник ЛСВ, у Скупштини Србије поводом усвајања измена Статута АП Војводине, „Новости дана“ Радио Београда 1