Испод црте

Романо Проди За Русију и бивше совјетске републике нема места у Европској унији. Треба донети одлуку где престаје Европа. Грађани Украјине или Молдавије можда се и осећају Европљанима, али не видим разлог зашто би те земље ушле у ЕУ. Русија је сувише велика.

Романо Проди, председник Европске комисије, у Бриселу

Испод појаса

Зоран Ђинђић Ми се реформишемо и Европа се реформише. Те је процесе тешко ускладити. Европа се понекад спорије реформише но што ми то прижељкујемо. Оно што желимо да напустимо на Балкану налазимо понекад у Бриселу.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, на трибини "Будућност процеса трансформације у Источној Европи" у Берлину

Кампања за памћење

Ксавијер Оливер Конти Цела Шпанија је некад из дана у дан пратила најружније догађаје у Југославији. Знао сам ваше политичаре и људе из војске, више него што их знам у својој земљи.

Ксавијер Оливер Конти, светски ауторитет за маркетинг, "Политика"

It's only football

Зоран Живковић Не могу да знам шта раде моји полицајци, могу само да наслутим да је, кад је радио у МУП Србије, тада било такво окружење, такве комуникације политичара и криминала да су људи који су били поред политичара били део те комуникације. У прошлу среду је Ненад Баточанин био код мене из неких других разлога, успут ми је рекао да игра фудбал са Шкрбом, искрено нисам знао ко је Шкрба, питао сам ко је тај, рекао ми је да га је неко помињао везано за аферу с Маком, рекао ми је да ако чујем да се он виђа с њим да је то потпуно везано за фудбал, ја сам му рекао 'немој више да играш фудбал с њим', али то сам му рекао као познаник, пријатељ, 'зашто би ти играо фудбал с њим'...

Зоран Живковић, савезни министар полиције, о убиству савезног полицајца Ненада Баточанина

Питајте и отвориће вам се (судница)

Душан Михајловић Моралну одговорност можете имати за оно у чему сте учествовали. Ни Управни одбор, ни ја нисмо учествовали у томе и не ради се о пословима који су везани за Управни одбор... Не знам шта треба да вам кажем?! Ако хоћете да будете безобразни и дрски могу да вас тужим за клевету, па да ви докажете да сам знао.

Душан Михајловић, републички министар полиције, на питање новинара "Београда 202"

(Ре)форма

Млађан Динкић Што се тиче Нове демократије, претпостављам да њима не одговара да постоји самостална централна банка зато што су њихова предузећа у претходном режиму добијала приличне кредите из примарне емисије и чак су на листи екстрапрофитера. За неке снаге које себе називају реформским јасно и гласно треба рећи да ту нема ништа од реформи и да се ДОС потпуно распао.

Млађан Динкић, гувернер, "Б92"

Крваво просто

Ђорђе Балашевић Доживео сам да ме позове један из овог профитерског круга, јер сам ја негде помињао шећеране које се продају за три евра, који ми је 'добронамерно' сугерисао да пазим шта причам, да ми они не пошаљу неку комисију. Ни Слоба себи није допуштао такве ствари! Далеко од тога да се бојим ових ликова, они ми нису чак ни озбиљни противници иако би лако могли да ме склоне. Њима је једноставније да некога убију него да га убеде.

Ђорђе Балашевић, музичар, "Врањске"

Било једном у Србији

Зоран Ђинђић Мислим да ми морамо да рехабилитујемо предузетништво у Србији и да кажемо да ми имамо те предузетнике које имамо, друге немамо. Такви су какви јесу. На почетку америчког капитализма нису били бољи. Кенедијев отац није био бољи него што је Богољуб Карић. А на крају, Кенедијев отац био је директор Њујоршке берзе. Рузвелт га је поставио за директора, за надзорни орган. А кад су му рекли: човече, то је човек који је највише манипулисао на берзи и опљачкао берзу, Рузвелт је рекао: па баш зато, она зна све трикове и он ће да их спречи.

Зоран Ђинђић, премијер, "НИН"

Било једном у Србији

Миланка Карић Богољуб је био прави Џими Хендрикс!

Миланка Карић, супруга Богољубова, према "Врањским"

Зоран Који Ради

Зоран Ђинђић Нама су потребне НВО које могу да ураде оно што ми не можемо, а не оне које само имају мишљење о разним друштвеним проблемима. Не требају нам политички консултанти, јер у Србији ионако има превише поглавица, а мало Индијанаца.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, о примедби да на скуп невладиних организација са њим нису позване Наташа Кандић и Соња Бисерко

Зоран Који Ради

Соња Бисерко Приче премијера Ђинђића о Индијанцима и поглавицама показују да он не третира све људе као равноправне субјекте цивилног друштва који имају право гласа, већ као поданике.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права, према "Блицњузу"

Само да однесем теткиној мачки лек...

Изјаве.нет Не бих да оцењујем колико је то што [Славиша] Перић прича истина или не и да ли трг треба да добије Љотићево име, јер – мало знам о томе. Ја сам ветеринар. [...] За то да трг, па макар и један његов део, добије Љотићево име, природно, нису ни они из СУБНОР-а, а да је иницијатива потпуно непримерена сматрају и неке невладине организације. Не могу да се сетим које тачно, јер, право да вам кажем, имам много важнија посла од тога.

Томислав Петровић, председник СО Смедерево, "НИН"

За дуго памћење и ружну успомену

Гашо Кнежевић Ова генерација студената ће остати упамћена по томе што се изборила да нема више преношења испита. На универзитету је коначно превладало расположење за повратак система 'година за годину'.

Гашо Кнежевић, министар просвете, "Политика"

Милосрдни анђео

Драган Марковић Палма Нисам рекао да бих обесио хомосексуалце него да бих их окачио за ногу...

Драган Марковић Палма, посланик и власник телевизије, "Студио Б"

Кад "Чивас" не прави киселу...

Горан Матић Бивши председник СРЈ пије најјефтинију киселу воду од свих затвореника.

Горан Матић, функционер ЈУЛ-а, о оскудици породице Милошевић-Марковић

Сто посто (не)природно

Наташа Беквалац Пре бих рекла да имам нов имиџ. Не волим да користим реч стајлинг, делује ми извештачено.

Наташа Беквалац, певачица, према "НИН"-у