Осетљив на квадрат(уру)

Драгољуб Петровић Вучић је јако, јако осетљива особа што се тиче медија. Истина, откад је на власти није ме звао, ни мог главног уредника Зорана Пановића. Пре него што је постао премијер, одбио је да гостује у истој емисији са мном, а пошто сам написао да су он и Николић добили два четворособна стана усред бомбардовања. У недељу ујутру у 9:00, када сав поштен свет спава, позвао ме је да ми каже: „Господине Петровићу, погрешили сте. Ја сам добио трособан, а Тома четворособан стан.“

Драгољуб Петровић, новинар, на протесту на Тргу Републике поводом спорног доктората Небојше Стефановића, „youtube.com“

Србији, с љубављу

Изјаве.нет Искрено да вам кажем, мислио сам да ћу овом књигом Србију да вратим на место у историји које заслужује. Мислио сам да ће људи у Србији бити задовољни због тога. Али, реакције су биле супротне.

Кристофер Кларк, професор историје на Кембриџу, аутор књиге „Месечари“ о Првом светском рату, „Недељник“

Црни ђаво, црвени реп

Изјаве.нет Срби су имали страшан XX век, са стравичним завршецима ратова 1918. и 1945. године. Остатак Европе је после тога живео у миру. Све је била журка: државе благостања, сексуална револуција, музика, протести 1968, а бивша Југославија је завршила у крвавом рату деведесетих, и са НАТО бомбардовањем уз осећај да сте од остатка света идентификовани као црни ђаво.

Кристофер Кларк, професор историје на Кембриџу, аутор књиге „Месечари“ о Првом светском рату, „Недељник“

О Србији с љубављу

Изјаве.нет Сада је XXI век и обећавам вам да ће XXI век бити одличан за Србе. То је моја прогноза. Бићете део Европске уније. Рецимо да могу да вам обећам да ће вам у овом бити боље него у XX веку. Горе да вам буде, свакако, не може.

Кристофер Кларк, професор историје на Кембриџу, аутор књиге „Месечари“ о Првом светском рату, „Недељник“

Истурено одељење Ресавске школе

Ало! Баш у тренутку када се у јавности води озбиљна научно-политичка расправа о томе да ли је министар полиције Небојша Стефановић плагирао свој докторски рад, на данашњем обележавању стогодишњице почетка рада Арчибалда Рајса у Србији у Топчидерском парку, председник Републике Томислав Николић побринуо се за нови хит. Наиме, читави делови његовог говора буквално су преписани са „Википедијине“ странице.

Ало!, о „позајмљеном делу говора“ председника Николића

Ништа нама (и њима) без нас

Марко Ђурић Они [Приштина], ако немају макар један српски посланички мандат, не могу да формирају владу, не могу да конституишу скупштину без да ти наши посланици, који ће бити потпуно лојални нама, који ће бити потпуно лојални српском народу на КиМ. Они без воље тих посланика не могу ни парламент да конституишу.

Марко Ђурић, шеф Канцеларије за КиМ Владе Србије, позивајући Србе да изађу на косовске изборе, „Око“ РТС-а

Спала коалиција на два слова

Зоран Живковић Шта то значи, ко би требало да буде део тога и шта су идеје за тај блок? Једино што могу да закључим је да када би били избори на које би изашао тај демократски блок, онда би парола гласила - гласајте за ДБ.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о иницијативи председника ДС Бојана Пајтића, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Шума Стриборова

Родољуб Шабић Ја сам био у ситуацији као једини повереник на свету да добијем жалбу парламента. Мени се [својевремено] Адмнинистративни одбор жалио зато што није добио плате директора јавних предузећа. И замислите, успела је интервенција повереника.

Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, у Скупштини Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Ди су наше функције?

Ненад Чанак ДС, са око 20 одсто гласова, има 100 посто власти у Војводини. [...] Иако је ЛСВ била друга по снази у овом сазиву, милошћу Бојана Пајтића то је место припало лидеру СВМ Иштвану Пастору. Прекипело је нама одавно, али нисмо имали избора, јер би то значило обарање владе, која ипак није била радикалска, није исељавала људе...

Ненад Чанак, председник ЛСВ, „Један на један“ РТВ-а

Апокалипса која је узјахала медије

Драгољуб Петровић Као што каже мој колега Славиша Лекић, између српских медија и апокалипсе постоји само једна разлика - јахачи апокалипсе се знају, а српске медије је јахао ко је стигао. Свака власт се трудила да оседла српске медије, нека мање нека више успешно, али овако осетљиве на писање медија нисмо имали до сада.

Драгољуб Петровић, новинар, на протесту на Тргу Републике поводом спорног доктората Небојше Стефановића, „youtube.com“

Бежични џојстик за министарско управљање

Драгољуб Петровић Што се тиче министра унутрашњих послова, написао сам у „Недељнику“ да је то министар на даљинско управљање Александра Вучића. Када у влади добијете Небојшу Стефановића, дају вам и џојстик. Он није могао да заврши ни медицину ни право, да би на крају „открио“ Мићу Јовановића и Вучића.

Драгољуб Петровић, новинар, на протесту на Тргу Републике поводом спорног доктората Небојше Стефановића, „youtube.com“

Слушај сине, обриши слине...

Јово Бакић Хајде да погледамо шта је председник Николић у својим позним годинама учио и научио на универзитету. Хајде да видимо његов мастер рад. Хајде да видимо мастер или магистарски рад и Небојше Стефановића. Имајући у виду његов надимак - nomen est omen, изражавам сумњу. Надимак говори више од његовог доктората.

Јово Бакић, социолог, на протесту на Тргу Републике поводом спорног доктората Небојше Стефановића, „youtube.com“

Срећна нова 1984.

Ноам Чомски Полтиколог Самјуел П. Хантигтон нас је научио да ВЛАСТ остаје снажна док је у мраку, а кад се нађе на светлости дана почиње да испарава. [...] ВЛАСТ не сме бити изложена сунцу. Едвард Сноуден је постао „најтраженији криминалац на свету“, јер није успео да докучи ову основну максиму.

Ноам Чомски, лингвиста и философ, о бившем припаднику америчке Националне безбедносне агенцијe, РТС

Маја од Арабије

Маја Николић Ја сам врло озбиљна пословна жена. Као што сам радила у руској фирми, сад исто тако радим и у немачкој. Потписали смо уговор за градњу болнице у Кувајту. [...] Ангажман ми одузима много времена, јер сам менаџер пројекта. Уредно примам плату и посао ми је на првом месту.

Маја Николић, певачица, „Блиц“

Кад фазани (по)лете

Срђан Вербић По неким извештајима чак 10 одсто свих докторских радова на нашим универзитетима сматрају се плагијатима по стандардима какви се примењују у Европи.

Срђан Вербић, министар просвете и науке, истичући да су „већи проблем од плагијата“ критеријуми домаћих универзитета, „Бета“/„Танјуг“

(Мегатренд) хартија од вредности

Зорана Михајловић Познајући Небојшу, мислим да је одговоран човек. Међутим, увек имате групу научних радника која говори једно и групу која говори друго. Квалитет предавања који се даје на Мегатренду је добар, а то кажем знајући људе који су дошли да раде. Не желим да верујем да се дипломе у Србији купују, јер ја сам своју вредно зарадила.

Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије и министар саобраћаја и грађевине, о спорном докторату Небојше Стефановића, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Вучићева се не пориче

Изјаве.нет Ево, одговорићу вам како сам разумео Вучића - ако не спасемо Шабац, да се он и ја заједно бацимо у реку.

Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије, о изјави премијера, према НИН-у