Социјални случајеви из Беле куће

Хилари Клинтон Изашли смо из Беле куће не само скроз шворц, већ и задужени. Нисмо имали новца када смо тамо дошли и мучили смо се, знате, да сакупимо средства за хипотеке, за куће, за образовање [ћерке] Челси. Знате, није било лако.

Хилари Клинтон, супруга Била Клинтона и бивши државни секретар, изјава за телевизију ABC, „Бета“

Зарђала кашика од које очи испадају

Чедомир Антић Питао сам се тада шта би „млади Вучић“- онај Шешељев мегафон - учинио са старим Вучићем, коме се остварио сан да види Хелмута Кола, а ових дана ће срести и Ангелу Меркел… Да ли би дејствовала зарђала кашика (кад већ нема златне) или онај Шешељев аутомат „Томпсон“ од кога „очи испадају“?

Чедомир Антић, историчар и председник Напредног клуба, о Вучићевој изјави, сајт „Напредног клуба“

Чврге за несташне дечаке

Предраг Симић Због неких разлога, да ли неутралности Србије око Украјине или ко зна чега, Запад почиње да дели пацке Влади Србије, коју је до сада здушно подржавао због Бриселског споразума [са Приштином]. Сећамо се тога са Коштуницом и Тадићем, и мислим да ово не наговештава баш неке мирне дане. Прво иду подршка и упозорења, а ако то не да резултате, знамо како је Тадић завршио.

Предраг Симић, професор ФПН у Београду и дипломата, „Бета“

Боље да се сâм удариш него да ти се нешто деси

Томислав Николић Ако не смеш да кажеш ко те је ударио, боље реци да си се закачио негде о зид - мања је срамота. Тај ће опет да те удари. Ако пишеш у новинама и не кажеш ко те цензурише, сваки дан ће да те цензурише. Почеће да ти бира одело, чарапе, кошуљу и кравату. Тако то иде.

Томислав Николић, председник Србије, „Интервју“ РТС-а

Без старца нема ударца (на жуте)

Томислав Николић Ја сам испољио личну храброст, за многе људе невероватну, у годинама у којима се човек не јуначи превише. Нисам дозволио да ме понизе и згазе, зато Србија данас иде бољим путем. Да сам био као ти што кукају а ништа не предузимају, данас би „жути“ још били на власти - а то не би ваљало за Србију.

Томислав Николић, председник Србије, „Интервју“ РТС-а

Тепих од смећа

Слободан Антонић За нас је све то „рат двају вихора од смећа“ (Јевтушенко). Посвађали се, па ће се помирити. Сутра, када Вучић изда Русе, као што је издао Србе на Косову и као што је издао Шешеља, опет ће за Брисел и Вашингтон постати „реформски лидер региона“. Али, „докторат“ Небојше Стефановића, или карактер неких приватних универзитета, или пак карактер целе ове власти, неће тиме постати бољи.

Слободан Антонић, социолог, о односу Брисела и српског премијера, НСПМ

Све, све, али (певачки) занат

Невена Аџемовић Никад нисам била добра у учењу, па сам почела да се бавим певањем. Ипак, схватила сам на време да сам погрешила и почела сам да радим на себи.

Невена Аџемовић, бивша чланица групе „Моделс“ и бивши посланик Нове Србије, „Блиц“

Све, све, али (политички) занат

Невена Аџемовић Планирам да се вратим у политику. Или то, или бављење хуманитарним радом. Нико није добио рат против седме силе, која је била јако некоректна према мени. Сада сам паметнија, била бих јача као политичар и више бих се трудила овог пута. Ево, пре него што су се десиле поплаве, дала сам интервју у којем сам скоро предвидела шта ће се десити. Ипак, мислим да су сви добро одреаговали.

Невена Аџемовић, бивша чланица групе „Моделс“ и бивши посланик Нове Србије, „Блиц“

Лудило краља Џорџа

Томислав Николић Један амбасадор ми је данас рекао: „Пред изборе, на којима сте победили, разговарали смо у дипломатском кору и многи су говорили да неће бити добро ако победи тај Николић, који изгледа као да је луд и не размишља на начин као други председници. Мило ми је што сте победили и што се доказало да нисте луди“. На мојој инаугурацији био је само председник Црне Горе, а остали су мислили - да прво видимо да ли је луд или није. То тако иде.

Томислав Николић, председник Србије, „Интервју“ РТС-а

Поздрав без честитке

Александар Вучић Где је директор ТЕНТ-а? Шта ће у Београду? Је л' он није знао да данас долази председник владе у Обреновац? Није знао? Да ли чита новине, гледа телевизију? Реците му да сам га поздравио.

Александар Вучић, премијер Србије, приликом посете Обреновцу после поплава, према „Блицу“

Редак звер

Зоран Живковић Стварност је показала да смо јурећи зеца истерали целу менажерију.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о докторатима Небојше Стефановића и Миће Јовановића, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Кад дођеш (П)ПВ-у на истину, нек' ти у души влада (не)мир

Александар Вучић И све што ради заменица шефа мисије ОЕБС у Србији Пола Тиде је притисак на медије да воде кампању против мене. Мисле да ћу молити Бога да престану. Нећете ме ућуткати и нећу никада да ућутим, јер ја говорим истину, а они лажу.

Александар Вучић, премијер Србије, о (не)цензури у Србији, Б92

Ко лаже није му до извињавања (и пристојности)

Александар Вучић Они [ОЕБС] су лагали, а када лажете, елементарна пристојност је да се извините. Довољно сам јак и имам довољно снаге да се супротставим свима који нападају моју породицу. Ми смо мали, а они су велики, али то не значи да не треба да браним слободарске традиције нашег народа. Шта је мени политичка функција? Па шта ако останем без функције?

Александар Вучић, премијер Србије, о (не)цензури у Србији, Б92

Апел грађанина Вулина

Александар Вулин Тражим од ОЕБС-а, представника великих сила и струковних удружења да зауставе кампању против грађанина Александра Вучића и његове породице. У Србији је најопаснија ствар бити члан Вучићеве породице или пријатељ.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Б92

Шта зна браца о (Николи) Копернику

Александар Вучић Мој брат и не зна шта је Коперникус.

Александар Вучић, премијер Србије, о изјави социолога Јова Бакића да Андреј Вучић лобира да ТВ „Коперникус“ добије националну фреквенцију, Б92

Савезник Немачке, макар она не била савезник Србије

Александар Вучић Понашаћемо се одговорно озбиљно и оно што сматрамо нашом најважнијом поруком јесте да ће Србија бити поуздан савезник Немачкој. Тешко је имајући у виду снагу Србије и Немачке, али жеља је Србије - и то говоримо без стида - да буде савезник Немачке, што раније Србија није умела и није знала. То је важно за нашу земљу у политичком, економском и сваком другом смислу.

Александар Вучић, премијер Србије, уочи посете Берлину, „Танјуг“