Онакве тестове су нашли да фалсификују!

Срђан Вербић У таквом друштву живимо, мене просто не изненађује да је неко направио лажне тестове и покушао да их прода. Апсолутно ми није жао родитеља који су дали паре за „тестове“, жао ми је једино ђака који су добили лажну наду или стекли утисак да тако могу да прођу завршни испит.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, о малој матури, РТС

Мегатрендов нобеловац

Даница Поповић У том извештају Мегатрендове комисије, где у закључку стоји да се не сме оспоравати Стефановићев докторат због малог броја цитата и фуснота – кад ни чувени математичар Џон Ф. Неш у свом докторату нема ниједну фусноту, a цитира само један рад. А цео свет зна, нарочито након чувеног филма „Блистави ум“, да је Џон Неш докторирао на Принстону и касније постао нобеловац. У прилог извештаја Комисија ставља цео докторат Џона Неша… Два блистава ума. Џон Ф. Неш – и Неша Стефановић.

Даница Поповић, професор Економског факултета у Београду, о докторату министра полиције Небојше Стефановића, „Политика“

Где Сулејман стаде (са освајањима), ви наставите (са чишћењем)

Реџеп Тајип Ердоган Tурци у Eвропи су унуци султана Сулеjмана Величанственог и дошли су у Eвропу да освоjе срца Бечлиjа и нико не мора да их се боjи. За Eвропу jе Tурска jедна важна алтернатива, излаз и jедини пролаз ка истоку. Eвропа не престаjе тамо где се Дунав улива у Црно море, већ почиње где Tигар има своj извор.

Реџеп Тајип Ердоган, премијер Турске, турској дијаспори у Бечу, „Танјуг“