Штапина и шаргарепица

Изјаве.нет Србији је и даље неопходна помоћ, пре свега у изградњи демократских институција, али да је, можда више него икад, потребно наставити и политику условљавања.

Роберт Хенд, аналитичар Хелсиншког одбора Конгреса САД

Духовито, али не и смешно

Војислав Коштуница То је најдуховитије питање које сам чуо вечерас!

Војислав Коштуница, председник, на питање "да ли се може десити да Наташа Мићић постане председник?"

Дуге ноге (за излажење)

Наташа Мићић Разочарана сам што су чак и неки озбиљни листови ових дана објавили моје фотографије које показују недостатак свести о учешћу жена у политици. Нисам видела да су до сада снимили било ког политичара у кратким панталонама.

Наташа Мићић, председница Народне скупштине, о фотографији агенције ЕПА која се нашла на насловним страницама "Политике" и "НИН"-а

Свој на својој таласној дужини

Зоран Ђинђић Нисам ни у каквом сукобу с њим [Војиславом Коштуницом], ми уопште нисмо на истој таласној дужини. Ја не разумем њега, он не разуме мене, и сјајно се слажемо, у том смислу.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, конференција за новинаре

Свој на својој таласној дужини

Зоран Ђинђић Друга могућност је, која је све мање могућа, да кандидат схвати да су избори придобијање подршке, а не избор за мис – да прошета своје облине негде по писти и да сви падну несвест. Избори су тешки преговори.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, "ФоНет"

Горе Влада!

Дејан Михајлов Кад смо најављивали рушење Владе? Подсетите ме...

Дејан Михајлов, председник посланичке групе ДСС-а у Скупштини Србије

Горе Влада!

Зоран Ђинђић Нисмо ми претерано сјајни, али на овом политичком тржишту не видим овог тренутка нешто боље.

Зоран Ђинђић, премијер, у паузи скупштинског заседања

Горе Влада!

Војислав Коштуница А што се тиче владе, она би могла и сама да се сруши.

Војислав Коштуница, председник, швајцарски "Ноје Цирхер цајтунг"

Горе Влада!

Владан Батић Најављена реконструкција републичке Владе неће бити капитална, нити атрактивна.

Владан Батић, министар правде, "Дневник"

РИК је СИК!

Небојша Бакарец Од оваквог злогласног РИК-а ништа друго нисмо ни очекивали. Овај РИК је гори од свих комисија Слободана Милошевића.

Небојша Бакарец, овлашћени представник ДСС-а, о Републичкој изборној комисији, "Бета"

Место где и (не)овлашћено лице иде пешке у геноцид

Изјаве.нет Небојша Бакарец је неовлашћено узео компакт-диск са бирачким списком и изнео га из просторије у Скупштини Србије у којој је вршио увид у податке са диска. Бакарец ми је рекао да је случајно понео диск са собом у WЦ (тоалет) и да је имао дијареју. Изненадио ме је тај чин.

Радослав Баћовић, председник Републичке изборне комисије, "Б92"

Место где и (не)овлашћено лице иде пешке у геноцид

Зоран Живковић Ово је највећи геноцид у новијој историји Србије. Неко хоће у тоалету да скине 850 хиљада бирача.

Зоран Живковић, потпредседник ДС-а, "Студио Б"

Спасавање редова Милошевића

Горан Матић Свака озбиљна анализа избора од деведесетих година па до 2000. године показаће да је уласком ЈУЛ-а у коалицију спасен СПС – захваљујући нашој мировној оријентацији.

Горан Матић, потпредседник ЈУЛ-а, "Дуга"

Спасавање редова Милошевића

Биљана Плавшић Почев од октобра 1991, Слободан Милошевић, Момчило Крајишник, Радован Крајишник и Ратко Младић постали су свесни да ће трајно померање становништва захтевати употребу силе. И сама сам била свесна да ће тај процес укључивати кампању дискриминације, односно прогон, план сам подржала али нисам играла значајну улогу у његовом спровођењу и рађању.

Биљана Плавшић, бивша председница Републике Српске, у хашком документу којим је прихватила кривицу

А ми, јадни, не разумемо...

Предраг Кораксић Corax Претходна власт није разумела моје карикатуре. То сам схватио тек касније, када сам једном приликом био на кафи код господина Милутиновића, који је, иначе, скупљао моје карикатуре. Казао ми је да је њих највише занимао баш цртеж, то како су испали они и како на мојим карикатурама изгледају њихови пријатељи или партијске колеге, а не порука коју она носи. Директних реакција је било само пар пута. Министар за информисање, Тијанић, рецимо, јавио се једном Миши Бркићу, вратио му потписане карикатуре и казао да ће да нам ј... матер. Али, Тијанић и није политичар, а пошто је био мало интелигентнији од осталих, он их је разумео, па је и реаговао. А Мира Марковић, незадовољна начином на који сам је цртао, рекла је да сам пун злобе и да није фер да цртам жене на тај начин. Додала је да сам најгори карикатуриста на свету и да она помишља да због тога више не буде левичарка. Часна реч!

Предраг Кораксић Corax, карикатуриста, "Врањске"

Пуцајте, ја и даље одајем државне тајне...

Душан Михајловић Та прича о томе да је прислушкивање Вука Драшковића настављено једноставно не стоји. Ти уређаји су до неког периода били у функцији, али више нису у функцији и предложио бих Вуку Драшковићу да те уређаје демонтира. Проблем је настао што је он од тога хтео да направи спектакл, позове камере, чиме би се откриле методе рада службе. Иначе, да одам једну државну, службену тајну, ти уређаји не само да нису у функцији, него су уништени, тако да не би неко други могао да их користи.

Душан Михајловић, министар полиције, "Репортер"

Мирни пензионерски дани

Ненад Милић То с 'црвеним береткама' није био криминал. Добро, можда јесте било неко кривично дело, мада нисам сигуран, морао бих да погледам у закон. То би се пре могло назвати штрајком због лоше регулативе у ангажовању те јединице. А кад је реч о Легији, то што се он напио и демолирао неки локал, то није у вези с организованим криминалом. То је самостално кривично дело и ми смо ту поступили исто као да је то дело починило неко друго лице, на пример, новинар.

Ненад Милић, заменик министра полиције, "Време"

Мирни пензионерски дани

Душан Михајловић Господин Легија је пензионер.

Душан Михајловић, министар полиције, "Репортер"

Царство (и) за клонирање

Северино Антинори Први људски клон родиће се у јануару 2003. године, а у фебруару и марту свет ће угледати још две овакве бебе. Једна од те три трудноће одржава се у Србији.

Северино Антинори, италијански гинеколог и "клонирач", "РТС"

Царство (и) за клонирање

Северино Антинори Мислим да сам направио револуцију у генетици, а Србија ће бити једна од три земље која ће ући у историју. Када дође време бићете обавештени о порођају и породици, то сам вам остао дужан.

Северино Антинори, италијански гинеколог и "клонирач", "НИН"

Царство (и) за клонирање

Северино Антинори Када би читав живот клонирао људе, клонирао бих искључиво Србе, јер они могу све тешкоће да преживе.

Северино Антинори, италијански гинеколог и "клонирач", конференција за новинаре у Риму