Инциденти са бедама, не са новинарима

Велимир Илић Само ви базу радите, база [података] је врло битна... Како вас није срамота, бедо једна, ви новинар неки… Питате ме глупости, ко Вам је дао налог да питате глупости?... Да ли сте нормални, мајке вам, кад ме питате такву ствар?

Велимир Илић, министар без портфеља, Милици Шарић из ЦИНС-а о својим инцидентима са новинарима, ЦИНС/„Истиномер“

Понижен, суспендован и рехабилитован

Велимир Илић Сећам се тога, јер је о томе писано свашта. Нису у питању ни мој телохранитељ ни мој возач. Заустављено је једно возило из пратње. Тај полицајац је био суспендован, па сам замолио да га врате на посао. Не знам како се зове. Било ми га је жао да га неко суспендује због тога и замолио сам да га не дира нико.

Велимир Илић, министар без портфеља, о инциденту из 2004. на путу Ужице-Златибор када је телохранитељ уврнуо руку саобраћајцу, ЦИНС/„Блиц“

Болести зависности од функција

Зоран Пановић Питање је сада шта левичарска партија тражи у влади десног центра, која ће да спроведе болне реформе и руинира социјалне категорије које су опстале захваљујући Савезу комуниста и СПС-у. Они просто нису навикли да буду у опозицији, многи функционери СПС-а су у јавним предузећима и навикли су да се сналазе кроз институције система.

Зоран Пановић, главни уредник листа „Данас“, о коалицији СНС-СПС, „Око“ РТС-а

Наркозом противу неурозе

Зоран Пановић Једна врста блискости између Вучића и Дачића остварена је код усвајања Бриселског споразума (2013). Дачић има врсту талента да нешто што је јако болно, трауматично, саопшти јавности на шармантан начин и прикаже као нешто реално; док Вучић улази у врсту пресинга и неуротизује јавност.

Зоран Пановић, главни уредник листа „Данас“, „Око“ РТС-а

Ропство Дачић Ивице (Мудрост за народ)

Славица Ђукић-Дејановић Дачић има вокабулар и наступ за наше бирачко тело. Ми у партији не размишљамо о другом лидеру. Дачић и Ружић припадају идеолошки и еволуционо истом блоку. Има разлике у политичком наступу и мудрости. Дачић је доживео више бичева које политика дарује, научио је када треба ћутати, гутати, трпети, да би се остварио интерес по Србију и грађане.

Славица Ђукић-Дејановић, потпредседник СПС, „Око“ РТС-а

Канцелар који нас је волео

РТС Малезијски парламентарац Мохтар Радин се извинио путем „Твитера“, на „ненамерној изјави која погађа немачки народ“. Мохдар је, подсетимо, на свом „Твитер“ профилу написао: „Одлично...Браво... Нека Хитлер дуго живи.“

РТС, после победе фудбалске репрезентације Немачке над домаћином од 7:1 у полуфиналу СП у Бразилу

Немачка побеђује, сви добијамо

Александар Вучић Од Немачке сада можемо само да добијемо, а ништа да изгубимо.

Александар Вучић, председник Владе Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а