Мердевине бола

Маријан Ристичевић Да знате, реформе ће бити болне. Мердевином успеха не можете се попети са рукама у џеповима, мердевине успеха су бивше владе доживљавале као лифт. Господо сељаци и радници, мученици, моје срце и ум су са вама, али видим ваше вође како заједно са кривцима се удружују. Удружио се кривац и жртва. Не верујете ваљда да ће вас до бољег сутра одвести они који су вас опљачкали јуче.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке и посланик СНС, о Закону о раду, „otvoreniparlament.rs“

Ко то тамо лупа (да се код нас лупа о сто)?

Александар Вучић Никакве притиске нисмо осетили. Најнормалније смо разговарали о европској перспективи Србије, будућности Србије, ономе што је наш посао. У нашим кабинетима се не лупа ни рукама, ни ногама о сто. Код нас се лепо и пристојно разговара. Тако је увек било, а тако ће и бити.

Александар Вучић, премијер Србије, о посети министара унутрашњих послова Француске и Немачке, „Танјуг“

Равнотежа међу звездама (и световима)

Александар Вулин Влада није предложила измене Закона о раду које би биле на штету запослених, већ да би се успоставила неопходна равнотежа између света рада и света капитала.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Скупштини, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Што неразумљивије, то јасније

Маја Гојковић Тога нема у Пословнику, мољење министара да читају на један или други начин.

Маја Гојковић, председница Скупштине, на примедбу опозиције да министар Александар Вулин неразумљиво чита образложење измена Закона о раду, „Шта радите, бре?“ РТС-а